• 1400/10/17 - 12:49
  • تعداد بازدید خبر : 17
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

راهکارهایی برای تقویت ایمنی بدن با استفاده صحیح از مواد غذائی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا،

در راستای بزرگداشت بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه "تغذیه، کرونا، واکسیناسیون"

 

توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، و نداشتن تغذیه صحیح است.

 کمبود دریافت موادغذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین C و A و D  و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد.

با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C  مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C  مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A  هستند. بطورکلی  به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه تا چهار واحد از گروه سبزی ها ( بجز سبزی های نشاسته ایی ) و حداقل سه تا چهار واحد میوه توصیه شود.

کودکان زیر 5 سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند

 لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند:

  1. هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.

  2. از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.

  3. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود.

  4. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

  5. استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

  6. کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

  7. از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده  ( مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ) خودداری شود.

  8. از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

  9. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش  همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

  10. از جوانه های گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

  11. bsp;     از میوه های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال های تو سرخ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.

 

Oval: به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذائی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذی ها و پروتئین از برنامه غذائی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد. 

 

 

 

 

واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان بندر انزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 81615
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 26 مرداد 1400