• 1402/12/24 - 08:06
  • تعداد بازدید خبر : 70
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

بهداشت مواد غذایی در سفر

نوروز به عنوان طولانی ترین تعطیلات سالیانه که همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر قرار دارند بهترین زمان برای مسافرت های خانوادگی و دسته جمعی است.

نکته بسیار مهمی که رعایت آن در ایام سفر اهمیت زیادی دارد، بهداشت غذا و مواد غذایی است که در سفر تهیه می شود.کشور ما از مواهب طبیعی کم نظیری برخوردار بوده و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد ولی متأسفانه کم توجهی به موازین بهداشتی باعث بروز مشکلات، ناراحتی و بیماری در سفر خواهد شد. بنابراین باید در حمل، نگهداری و آماده کردن مواد غذایی در زمان تعطیلات دقت و توجه بیشتری کنیم. سالمندان، کودکان و افرادی که به علت ابتلا به بعضی بیماری ها، سیستم ایمنی ضعیفی دارند و زنان باردار، بیشتر از افراد دیگر مستعد ابتلا به بیماری های منتقله از راه مواد غذایی هستند. از این رو بهتر است در سفرهای برون شهری، غذای مورد نیازمان را از قبل (برای مصرف یک وعده غذایی) تهیه کنیم و یا آن را از اماکن معتبر تهیه نماییم.

 

اما در این مقاله به نکات دیگری نیز برای تأمین سلامتی در سفر اشاره می کنیم:

-در زمان خرید مواد غذایی حتماً، به مشخصات بهداشتی آن از جمله پروانه ساخت، تاریخ انقضاء و تولید و علامت استاندارد توجه داشته و از خرید مواد غذایی فله و فاقد مشخصات پرهیز نماییم.

-از خرید و مصرف لبنیات غیر پاستوریزه از جمله شیر، دوغ، ماست و پنیر فله‌ای خودداری کنیم.

-باتوجه به مدت زمان سفر که می تواند چندین روز به طول بیانجامد مصرف سبزیجات و میوه را ترک ننموده و حتماً در برنامه غذایی روزانه خود سبزیجات تازه گنجاند شود تا مبادا در طول این مدت دچار کمبود املاح و ویتامین های ضروری شویم. ضروری است شرایط بهداشتی شست و شوی سبزیجات را حتماً رعایت نماییم.

-مواد غذایی را در طول سفر از تابش مستقیم نور و حرارت خورشید دور نگه داریم .

-در طول سفر می بایست از خرید مواد غذایی به ویژه نوشیدنی ها ازافراد دوره گرد و دست فروشان به شدت پرهیز نمود. خریدن آجیل و خشکبار فله‌ای خصوصاً از دوره گردهای کنار جاده ای باعث ابتلا به بیماری می شود، پس صرفاً آجیل و خشکبار بسته بندی شده را از مراکز معتبرخریداری نماییم. چرا که آجیل ها و خشکبار فله ای ممکن است به علت آفت و کپک زدگی غیر قابل استفاده باشند .

-در صورت تمایل به مصرف کنسروها، حتماً  قوطی کنسرو را به مدت ۲۰دقیقه در آب جوشانده و پس از اطلاع از سالم بودن محتویاتش، آن را مصرف کنیم.

-از مصرف باقیمانده مواد غذایی پاستوریزه که پس از باز شدن درب ظرف، در خارج از یخچال نگهداری شده خودداری گردد.

-ظروف و وسایل پخت و پز را در داخل کیسه‌های نایلون تمیز نگهداری کرده تا در مدت سفر آلوده نشوند. برای شستن ظروف و البسه حتماً از آب سالم استفاده نموده چرا که شستشو در آب جوی و رودخانه خطر آلودگی بیشتر را به دنبال دارد.                                              

-برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.

-به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده نمایید.

-برای حفظ ایمنی غذا و پیشگیری از انواع مسمومیت هاتوجه کنید که غذای مورد مصرف به ویژه درمورد گوشتها باید کاملا پخته باشد. همچنین با توجه به این که رطوبت زیاد، رشد و تکثیر میکروب ها را بیشتر می کند، سعی کنید از غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم مانند عدس پلو ، لوبیا پلو ، ماکارونی و ... استفاده کنید.

-به بهداشت فردی یعنی شستشوی دست ها قبل از مصرف غذا توجه کنید.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 24997
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/12/24 08:06