• 1403/03/27 - 09:47
  • تعداد بازدید خبر : 89
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

عواملی که تری گلیسرید شما را بالا می برد

افزایش سطح تری گلیسیرید یا چربی در بدن، باعث بروز مشکلات گوناگون مثل بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت می‌شود

چه غذاهایی باعث افزایش تری گلیسرید میشوند؟

 

تری گلیسرید مانند کلسترول نوعی چربی در خون است. اما این دو کارکرد متفاوتی دارند: نقش اصلی کلسترول ساخت سلول ها و هورمون های خاصی در بدن است، در حالی که تری گلیسرید توسط بدن ذخیره شده و برای تامین انرژی استفاده میشود.

افزایش سطح تری گلیسرید منجر به تجمع چربی در دیواره عروق و حمله قلبی یا سکته میشود.

 

  1. چه چیزهایی باعث افزایش تری گلیسرید میشوند؟

مصرف زیاد شکر و قندهای ساده: زمانی که قند یا کربوهیدرات در رژیم غذایی بیشتر از حد باشدکبد قند اضافه را به تری گلیسرید تبدیل کرده که سپس به گردش خون آزاد میشوند و در بافت چربی ذخیره میشوند در نتیجه سطح تری گلیسرید در خون بیشتر از حد نرمال میشود. حتی منابع طبیعی قند مثل آب میوه می تواند تا حدودی در افزایش تری گلیسرید نقش داشته باشد.

غذاهای خاص که باعث افزایش سطح تری گلیسرید میشوند: نوشیدنی های شیرین، عسل، بستنی، مرباها، پاستا، سیب زمینی، نوشیدنی های انرژی زا، برنج، شکر سفید

2- دریافت زیاد کالری یا انرژی: زمانی که بیشتر از حد نیاز غذا میخورید بدن کالری اضافه را تبدیل به تری گلیسرید میکند.

3- مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی

4- عوامل دیگر مانند: دیابت، ژنتیک، کم کاری تیروئید، چاقی، سیگار کشیدن و...

  1. غذاهایی که منجر به کاهش تری گلیسرید میشوند:

1- مواد غذایی که حاوی امگا3 هستند: امگا3 نوعی خاص از چربی غیراشباع هست که در کاهش تری گلیسرید موثر است. در برخی از ماهی ها مثل تن و سالمون، گردو و تخم کتان وجود دارد.

2- مواد غذایی حاوی فیبر مثل لوبیا، جو و جو دوسر، برخی میوه ها مثل گلابی و پرتقال، سبزیجاتی مانند هویج

3- داشتن فعالیت بدنی

4- کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن و چاقی

5- ترک سیگار

https://www.healthcentral.com/article/what-foods-increase-triglycerides

تنظیم کننده: مهلا عرب پور کارشناس ارشد علوم تغذیه

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 125445
کلمات کلیدی
آخرین بروز رسانی : 1403/03/27 09:47