چاقی و ارتباط آن با شدت بروز بیماری کووید19
بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت چاقی نتیجه تجمع بی رویه سلولهای چربی در بدن افراد است که علاوه بر ایجاد شکل ناموزون و نامتناسب در افراد مخاطرات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.
چاقی یک بیماری مزمن التهابی با درجه خفیف بوده و دومین عامل مرگ قابل پیشگیری در دنیا است. و از ترکیب عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد میگردد.
اگرچه در تصور عوام این افراد به دلیل بی ارادگی درکنترل خوردن و آشامیدن و عدم تحرک کافی دچار چاقی می شوند ولی این موضوع در مورد تمام افراد صادق نبوده و به رفتارهای غذایی و شیوه زندگی و حتی نوع داروهای مصرفی فرد مرتبط می گردد.
شواهدی وجود دارد که چاقی به خودی خود احتمال عوارض جدی ناشی از عفونت کروناویروس را افزایش میدهد. احتمال بستری شدن در افراد با شاخص توده بدنی بالاتر بیشتر است.
افزایش خطر بیماری وخیم ناشی از کووید-۱۹ به خصوص در چاقیهای شدید یعنی شاخص توده بدنی ۴۰ و بالاتر به خصوص بارز میشود.
پژوهشگران میگویند عوامل احتمالی متعددی ممکن است باعث شوند افراد چاق در مبارزه با عفونت کروناویروس که میتواند به ریهها آسیب بزند، دچار مشکل شوند. داشتن مقدار زیادی اضافه وزن و چربی نیز میتواند توانایی ریهها را برای باز شدن و نفس کشیدن کاهش دهد.
موضوع دیگر، پدیده التهاب مزمنی است که اغلب با چاقی همراه است. التهاب فرایندی طبیعی است که سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل آسیبرسان ( مانند عفونت های ویروسی یا باکتریایی و...) اتخاذ میکند، و علیرغم سودمند بودن در کنترل عامل بیماریزا یا اخلالگر، توام با ایجاد مشکلاتی برای بدن فرد خواهد بود. مهمترین آن کاهش تدریجی قدرت سیستم ایمنی است، و افراد چاق دچار بیماری کوید 19، مشکلات بیشتری را در مواجهه و بهبودی و درمان آن تجربه خواهند کرد.
چگونگی توزیع چربی در بدن هم ممکن است
نقشی در این مورد داشته باشد. خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ در افراد دارای چاقی شدید که
میزان بیشتری چربی در اطراف شکمشان دارند، بیشتر است. چاقی شکمی موجب تولید هورمونی
میگردد، که در ایجاد بیماری شدیدتر ناشی از کرونا دخیل است.
همچنین یک نگرانی دیگر این است که واکسن کووید-۱۹ ممکن است در افراد چاق کمتر موثر باشد، یعنی پدیدهای که در واکسن آنفلوآنزا و واکسنهای دیگر هم دیده میشود. علت این پدیده روشن نیست، اما ممکن است چاقی از طریقی مانع فعال شدن بخشی از دستگاه ایمنی شود که برای تاثیربخشی واکسن ضروری است.
واحد بهبود جامعه تغذیه
نظر دهید