• 1401/11/16 - 11:45
  • تعداد بازدید خبر : 91
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چگونه از سرطان‌های حفره دهان پیگشیری کنیم؟

سرطان دهان به عنوان در رتبه ششمین نوع از سرطان‌های شایع است و می‌تواند محوطه دهان را درگیر کند

 این سرطان  به طور کلی بیماری سرطان نوعی رشد خارج از برنامه ریزی و غیرقابل کنترل یک بافت سلولی است  که در محوطه دهان  ممکن است لب ها، کام ،کف دهان،زبان، غشاهای درون گونه، لب و یا ناحیه لوزه ها را درگیرکند.

مهمترین عوامل خطر سرطان دهان را سیگار، تنباکو و مصرف مشروبات الکلی عنوان کرد و گفت  سیگار خطر ابتلا به سرطان را 5تا25 برابر بیشتر می‌کند.

 همچنین ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، سابقه خانوادگی سرطان و قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید (سرطان لب)  را از دیگر عوامل دخیل در ایجاد سرطان دهان  می توان برشمرد.

  سرطان دهان در مراحل ابتدایی معمولا علائمی ندارد مهمترین روشهای ردیابی آن  را معاینه توسط خود فرد   می باشدو  نادیده گرفتن علائم و عدم مراجعه به موقع می تواند بیماری را از یک ضایعه خوش خیم و  قابل درمان با دارو  به یک بیماری با  درگیری غدد لنفاوی گردنی و جراحی های پیچیده تبدیل کند.

شانس درمان و میزان بهبود سرطان دهان به تشخیص اولیه و به موقع آن وابسته است   افراد باید با مراجعه منظم ( حداقل هر 6ماه یکبار) به دندانپزشک و حذف عوامل خطر ساز این بیماری از سلامت دهان و دندان‌های خود اطمینان یابند تا درصورت بروز بیماری از پیشرفت ضایعه جلوگیری شود.

 دریک معاینه معمول، دندانپزشک معاینه غربالگری سرطان دهان را انجام می دهد و در صورت نیاز برای تشخیص دقیق از نواحی مشکوک نمونه برداری خواهد کرد.

 کارشناس سلامت دهان و دندان تاکیددارند  تشخیص زودهنگام ضایعات پیش بدخیم و بدخیم حفره دهان به طور واضحی باعث افزایش بقای بیماران، کاهش مرگ و میر و کاهش عوارض ناشی از درمان‌های مربوطه سرطان می گردد.

 

قابل ذکزاست ، شایع‌ترین نشانه‌های سرطان دهان  را شامل زخم پایدار روی لب یا مخاط دهان، خونریزی دهان، لقی دندان‌ها، درد یا اختلال در بلع، سفتی مخاط، محدودیت حرکت زبان، محدودیت در باز شدن دهان، بی حسی لب پایین، وجود توده در گردن و کاهش وزن قابل توجه می باشد. .

واز آنجائیکه هریک از  این علایم ممکن است به دلایل دیگری غیر از سرطان بروز کند اما  درصورتی که  هریک از این علایم بیش از 2هفته بهبود پیدا نکند باید به آن توجه کرد و برای بررسی حفره دهان توسط دندانپزشک معاینه شود.

برای پیشگیری و تشخیص زودرس ضایعات  محوطه دهان باید همه افراد یک بار در ماه با استفاده از یک منبع نور  مانند چراغ قوه دهان،لب ها، سقف دهان، گونه ها،کف دهان و زبان خود را بررسی کنند و اگر متوجه تغییراتی در ظاهر دهان  شدند به دندانپزشک مراجعه نمایند.

تو صیه می گردد  افراد از رژیم غذایی متعادل و حاوی میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنند و از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 99728
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/11/16 11:45