چند نکته مهم تغذیه ای:
آشنائی با شیوه صحیح تقویت ایمنی بدن در دوره ابتلا به بیماری کرونا
شیوه صحیح تقویت ایمنی بدن میتواند در کوتاه شدن دوره ابتلا به بیماری کرونا تاثیر گذار باشد
چند نکته مهم تغذیه ای
= تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذائی رعایت کرده و از گروه های غذائی مختلف شامل نان و غلات بویژه غلات سبوس دار، شیر و لبنیات، گوشت و جانشین های آن، حبوبات و مغزها، گروه سبزی جات باندازه لازم و کافی استفاده شود تا انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح مورد نیاز بدن تامین شده و مقاومت بدن در برابر بیماری حفظ گردد.
= بدلیل کاهش اشتها در زمان بیماری، غذا را بصورت کم حجم و در تعداد وعده های غذائی بیشتر مورد استفاده قرار دهید.
= کاهش اشتها و تمایل نداشتن به غذاهای جامد و جویدنی از مهم ترین مشکلات تغذیه ای فرد سرماخورده است، استفاده از غذاهای مایع مغذی و سبک مانند سوپ مرغ ( حاوی مرغ، حبوباتی مثل عدس یا ماش، سبزیجاتی مانند هویج، جعفری و کمی برنج یا رشته ) توصیه میشود.
= حتما از تامین آب مورد نیاز بدن مطمئن باشید، بجز آب مایعاتی مانند آب میوه های طبیعی مثل لیمو شیرین و آب سبزی جات مثل آب هویج با تامین ویتامین های ث و آ که بدلیل نقش آنتی اکسدانی در بالا بردن ایمنی بدن مفید هستند نیز توصیه میشود.
= مصرف سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو حلوائی، هویج، شلغم و لبو در پیشگیری و بهبود بیماری کمک کننده هستند.
= مصرف محدود خشکبار شامل میوه های خشک، مغزها و دانه های روغنی ( بدون نمک ) که بدلیل داشتن مواد آنتی اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود توصیه میگردد باید توجه داشت که مصرف زیاد آنها به دلیل داشتن کالری بالا باعث اضافه وزن و چاقی میگردد.
= نوشیدن چای گرم به همراه عسل و کمی آبلیموی تازه علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی موجب کاهش علائم تنفسی این بیماری ها میشود. از مصرف چای پررنگ، قهوه و نوشیدنی های کولادار بدلیل تاثیر در دفع زیاد ادرار و آب بدن خودداری گردد.
= از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، فست فودها و غذاهای آماده و حتی سوپ های حاضری پرهیز کنید.
= مصرف شیرینی جات زیاد باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می گردد و احتمال ابتلا به این بیماری ها را زیاد می کند، از اینرو مصرف قند و شکر و یا مواد حاوی قند و شکر مانند شکلات، پاستیل یا آبنبات را محدود کنید.
واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر انزلی
نظر دهید