تشکیل کمیته درون بخشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
صبح امروز کمیته اهمیت مصرف نمک یددار که به عنوان بهترین منبع دریافت ریز مغذی ید وبا معرفی نقش آن در سلامتی انسان.در سالن اجتماعات شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی برگزارشد.
مباحث مطرح شده دراین کمیته :
- بیان خیر مقدم به اعضای حاضر در جلسه و ذکر اهمیت مصرف نمک یددار به عنوان بهترین منبع دریافت ریز مغذی ید و نقش آن در سلامتی انسان.
- ارائه بروشورهای آموزشی رنگی ( پرسشهای رایج درباره نمک ) به اعضای برون سازمانی.
- ارائه نمونه های نمک استاندارد و غیر استاندارد و ید سنجی آنها جهت رویت و آشنایی حاضرین با فرآیند تغییر رنگ نمک یددار با استفاده از کیت یدسنج.
- ارائه مطالبی پیرامون اقدامات انجام شده در جهت برنامه کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید و ضرورت تداوم پایش برنامه به دلیل حفظ شرایط موجود، در سال 1400 تعداد 1057 مورد یدسنجی نمک در خوراکی در اماکن عمومی ( رستوران و مراکز عرضه غذا ) انجام شده، و تنها یک مورد فاقد ید بوده است.
شایان ذکر است، دسترسی به نمک های غیر استاندارد در سوپر مارکتها و مراکز توزیع مواد غذائی از موانع مهم موجود دریافت ید نمک های تصفیه شده خوراکی است.
-
بیان نحوه فرآیند پایش برنامه در سطوح مختلف، شامل:
-
تولید، پایش فرآوری و تولید نمک یددار.
-
عرضه، ید سنجی نمک و نمونه برداری ( مراکز تهیه و توزیع مواد غذائی ) و اماکن عمومی، توسط کارشناسان بهداشت محیط.
-
-
بیان ویژگی های نمک خوراکی استاندارد، شامل:
-
بلورهای سفید شفاف یا مات و فاقد مواد خارجی.
-
نشانه گذاری: نام و نوع فرآورده، درجه خلوص، نام و نشانی کارخانه تولید کننده، تاریخ تولید و انقضاء، شماره سری ساخت، شماره پروانه ساخت، شرایط نگهداری، وزن خالص، شیوه مصرف، توصیه های بهداشتی، روش تولید و منشا فرآورده.
-
نوع بسته بندی غیر قابل نفوذ به رطوبت، به عنوان مثال پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن و شیشه با دربندی مناسب.
-
-
بیان استفاده از نمک های یددار در نانوائیها، برغم ثبت عبارت غیر یددار در نشانه گذاری آن و چارچوب تعیین شده در این بخش.
-
بیان فرآیند تشخیص و درمان نوزادان مبتلا به هیپوتیروئیدی که با آزمایش نمونه خون پاشنه پای نوزاد در 5-3 روز پس از تولد انجام میگردد.
شایان ذکر است، مصرف نمک یددار تصفیه شده یکی از استراتژی های کارآمد در پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به هیپوتیروئیدی محسوب میگردد.
به ضرورت اجتناب از مصرف نمک در سفره نیز اشاره گردید.
واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر انزلی
نظر دهید