• 1403/12/13 - 13:17
  • تعداد بازدید خبر : 15
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

مطالب آموزشی تغذیه در ماه مبارک رمضان

چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟ تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار

  • تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها می‌توانید بدون هیچ ترسی به استقبال آن بروید. 

  • در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی ( نان و غلات، میوه ها و سبزیها، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیر و لبنیات ) ضروری است.

  • توصیه می شود افراد روزه دار همانند زمانی که روزه دار نیستند سه وعده غذا بخورند.

  • بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

  • با توجه به ساعت صرف افطار و تا وعده سحری می توان در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مثل شام سبک را صرف کرد.

  • توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.

  مصرف مواد غذایی مناسب برای افطار و سحر

  • توصیه می شود افطار با کمی آب گرم و یا چای آغاز گردد. پس از آن روزه داران می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو از بیش خواری به هنگام افطار ممانعت می کند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید اســـت

  • از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.

  • مصرف انواع شیرینی بویژه زولبیا و بامیه و رشته خشکار به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

  • مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بســـیاری از همــوطنــان عزیز از بیــــم تشنــــگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که کار درستی نیست.

  • توصیه می شود که در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شکر پرهیز شود. از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمائید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.

  • توصیه می شود روزه داران عزیز از مصرف تنقلات در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند. همچنین، مصرف مـــواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست..

 

 

    راههای مقابله با تشنگی در طول روز

  • محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است، توصیه می شود به غیر از مقدار اندکی که برای طبخ ،لازم است به غذا اضافه شود مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود.

  • مصرف میوه و سبزی کافی می تواند در طول روز از بروز تشنگی زود رس جلوگیری نماید. بهتراست میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و علل خصوص سحر مصرف گردد.

 رفع برخی از مشکلات رایج در روزه داری

  • یبوست

    پرهیز از مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان سفید، افزایش مصرف آب و استفاده از نان های سبوس دار( نان سنگک و جو ) و میوه ها و سبزی ها.

  • سوء هاضمه و نفخ
    پرهیز از غذاهای چرب و نوشابه های گازدار و مصرف آب به جای آن ها.

  • افت فشارخون
    خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف میزان کافی مایعات و نمک.

  • سردرد

    کاهش مصرف مواد حاوی کافئین 1 تا 2 هفته قبل از ماه مبارک رمضان ( نوشیدنی ها و چای های گیاهی فاقد کافئین جایگزین مناسبی به شمار می آیند ).

  • افت قند خون

     پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قندهای ساده.

 

 

  واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر انزلی

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 136116
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/12/13 13:17