• 1398/04/18 - 07:45
  • تعداد بازدید خبر : 91
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

راهکارهای آموزش و ارتقاء سلامت برای پیشگیری و کنترل کم آبی و گرمازدگی

با توجه به گرم شدن هوا و احتمال بروز گرمازدگی، با انجام مراقبت های صحیح می توان گرمازدگی را کنترل و درمان کرد.

گرمازدگی موقعیتی حادّ و تهدید کننده زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده دمای بدن ، به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حدّ گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت ، از کار می افتد.درحالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خود را دفع کند، در نتیجه دمای بدن خیلی افزایش می یابد که می تواند اندام های اصلی را تخریب کند.

علائم گرمازدگی: عبارتند از ضعف و بی‌حالی، حملات شبه سنکوپ که منجر به سرگیجه و حتی سقوط می‌شود و همچنین کرامپ یا گرفتگی عضلات. در گرمازدگی شدید، حرارت بدن بالا می‌رود و موجب کاهش سطح هوشیاری می‌شود. در موارد شدید گرمازدگی، اگر بیمار به موقع درمان نشود، علائم ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.

در شرایطی که دمای هوا بالا می‌رود با انجام اقدامات ساده زیر ازخودتان مراقبت کنید :

1-     از ترددهای غیرضروری خودداری نمایید . در منزل بمانید و از وسیله‌های خنک‌کننده استفاده کنید.

2-     اگر از منزل خارج شدید، حتی‌الامکان در فضای سایه قدم بزنید و از کلاه سایه‌بان‌دار که مانع رسیدن نور آفتاب است، استفاده کنید.

3-   در فصل گرما هنگام خروج از خانه، لباس‌های خنک با رنگ روشن بپوشید و حتما از عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب که مانع رسیدن اشعه ماورای بنفش به پوست می‌شود، استفاده کنید.

4-   در روزهای گرم‌ افراد سالمند، کودکان و بیماران قلبی و عروقی حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند و همه افراد هنگام خروج از خانه، آب آشامیدنی سالم همراه خود داشته باشند و از منابع آب بیرون استفاده نکنند.

5-   مصرف مقادیر فراوان مایعات (روزانه نوشیدن 8 لیوان آب درتابستان)همچنین مصرف نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر، تخم‌شربتی و آبلیمو توصیه می شود.

6-     از مایعات کم نمک مانند دوغ یا آب میوه در صورت عرق کردن استفاده نمایید.

7-     مصرف شربت و نوشیدنی های شیرین توصیه نمی شود چون هضم قند نیاز به دفع آب دارد و باعث کم آبی می شود .

8-     از مصرف نوشیدنی های خیلی سرد اجتناب کنید و مایعات ولرم بنوشید .

9-     از فعالیتهای ورزشی وبدنی سنگین درروزهای گرم ودر فضای باز اجتناب نمایید.

10- مدت زمان پخت و پز و در کنار اجاق گاز بودن را محدود کرده زیرا خود اجاق گاز منبع گرماست ، غذاهای ساده و خنک مصرف نمائید .

 

واحد آموزش و ارتقاء سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان انزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 49402
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/04/18 07:45