سومین جلسه آموزش و بازآموزی کارکنان نظام سلامت در شهرستان بندرانزلی برگزارشد
صبح امروز (چهارشنبه ) سومین جلسه کارشناسی بازآموزی کارکنان نظام سلامت شهرستان با حضور مسئولین واحدها در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان بندرانزلی برگزارگردید .
در ابتدا رویا کاتوزی ، مدیر مرکز آموزش بهورزی و دبیرکمیته بازآموزی ضمن تبریک پایان موفقیت آمیزبرنامه کشوری بسیج ملی کنترل فشارخون بالا و خدا قوت به مدیریت شبکه و کلیه کارشناسان ستادی، اهم موضوعات قابل طرح و اولویتهای آموزشی و مناسبت مربوط تعیین و صورتجلسه جهت اجرا به کارشناسان ارسال کرد .متن صورتجلسه بشرح ذیل می باشد:
- عقب بودن برنامه آموزش و بازآموزی شبکه بهداشت بندرانزلی ( بمدت حدود 3 ماه ) و شروع آن ازمورخه 25/4/98 بالاخص بدلیل اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون از تاریخ 27/2/98 لغایت 15/4/98 و در نتیجه باقی ماندن تنها 31 هفته کاری تا پایان بهمن سال جاری از یک سو و نیز در نظر گرفتن محدودیت حضور کارکنان ( بویژه بهورزان و مراقبین سلامت ) بمدت حداکثر 2 روز در ماه ( یعنی 12 ساعت در ماه ) و لزوم رعایت سقف 84 ساعت باقی مانده تا پایان سال جاری در کلاسهای آموزشی از سوی دیگر، که منجر به عدم افزایش ساعات و تعداد عناوین دوره های آموزشی و برگزاری کلاسهای «حضوری و غیرحضوری» می گردد، که حل این مشکل با هم اندیشی و مشارکت مدیریت محترم شبکه و کلیه کارشناسان و اعضای محترم کمیته بازآموزی امکان پذیر خواهد بود لذا در این ارتباط ، طی جلسه پیشنهادهایی توسط مدیریت محترم شبکه و دبیر محترم کمیته بازآموزی و کلیه کارشناسان محترم ستادی حاضر در جلسه جهت رفع مشکلات عنوان شد که موارد بشرح ذیل بیان می گردد :
à مدیریت شبکه بهداشت و درمان :
الویت برگزار نمودن کارگاهها و دوره های آموزشی بالاخص جهت بهورزان و مراقبین سلامت بصورت غیر حضوری، بدلیل اینکه آموزش غیر حضوری کارکنان خود یک روش پیشرفته و به روز آموزشی در کل جهان محسوب می گرددو از اهمیت بالایی برخوردار است، بطوریکه بعنوان مثال حتی بسیاری از اعمال جراحی پیشرفته امروزه از طریق آموزش از راه دوروبه شیوه آموزش الکترونیک وغیرحضوری انجام می پذیرد بنابراین برگزاری کلاسهای آموزشی بصورت غیر حضوری مشکل ودورازذهن نبوده، منجر به صرفه جویی در هزینه ها ونیزوقت نیروی انسانی شاغل در مراکز و پایگاهها و خانه های بهداشت تحت پوشش می گردد .
à واحد مبارزه با بیماریها :
با توجه به تقویم آموزشی و بهداشتی سال 98 لزوم برگزاری بعضی از عناوین آموزشی بصورت حضوری بدلیل ارائه مستندات در هفته های خاص مثل سرطان ، قلب و ... لازم الاجرا می باشد لذا برنامه ریزی در خصوص برگزاری کلاسهای غیرحضوری برای عناوین یادشده ظاهراً امکان پذیر نبوده اما در ارتباط با سایر عناوین و الویتهای آموزشی سعی بر تهیه محتوای آموزشی جهت برگزاری دوره های مذکور بصورت غیرحضوری خواهد بود و در این راستا برای برگزاری آزمونهای مربوطه اقدام لازم اتخاذ می گردد .
à واحد بهداشت محیط :
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط در خصوص لزوم حضوری برگزار نمودن بعضی از عناوین آموزشی مانند کارگاه آموزشی آشنایی بهورزان با نحوه تکمیل سامانه سیب ونیز سامانه جامع بازرسی سلامت محیط وکار ) اشاره فرمود .
à واحد تغذیه :
با توجه به کم بودن ساعات آموزشی پیش بینی شده در آیین نامه آموزشی برای تغذیه، همچنین باتوجه به وضعیت موجود وکثرت برنامه های واحد بهبود تغذیه، نسبت به افزایش ساعات مذکور از طریق اصلاح آئین نامه مربوطه توسط دبیر کمیته بازآموزی اقدام خواهد گردید تا برنامه ریزی صحیح با توجه به خواسته کارشناسان واحد تغذیه جهت پاسخگویی به معاونت محترم بهداشی دانشگاه ( ستاد معاونت بهداشتی ) تأمین گردد .
à واحد آموزش و ارتقاء سلامت :
کارشناس آموزش و ارتقاء سلامت پیشنهاد نمودند تا ضمن اطلاع رسانی مشکلات مطروحه در این جلسه به ستاد معاونت بهداشتی نسبت به حل معضلات شهرستان اقدام گردد و همچنین اظهار داشت کارشناسان عضو کمیته بازآموزی شبکه بهداشت و درمان شهرستان در صورت تصمیم گیری جهت برگزاری و یا لغو دوره های آموزشی و دریافت تاریخ مربوطه مراتب را از طریق اتوماسیون و یا حضوراً به واحد آموزش و ارتقاء سلامت اعلام نمود، از تقاضای برگزاری کارگاههای آموزشی خارج از برنامه عملیاتی پیش بینی شده خودداری گردد .
à واحد بهداشت دهان و دندان / بهداشت حرفه ای / دارویی / گسترش / سلامت جوانان ، نوجوانان و مدارس/ سلامت خانواده :
کارشناسان واحدهای فوق الذکر موافقت خویش را مبنی بر برگزاری کلیه عناوین آموزشی خودترجیحا بصورت غیرحضوری ومطابق با برنامه عملیاتی پیش شده ونیزآموزش آبشاری بهورزان توسط هسته آموزشی مراکز برای تدریس عناوین آموزشی حضوری اعلام نمودند .
à رابط آموزشی شبکه بهداشت و درمان :
شیداآرش" در ارتباط با لیست حضور و غیاب و ریز نمرات وتاریخ برگزاری آزمونها و نحوه ارسال آن به واحد آموزش در کوتاه ترین زمان ممکن مطالبی را بیان نمود و در ادامه اذعان داشت که در صورت استفاده از کاردانها و کارشناسان سایر مراکز بعنوان هسته آموزشی جهت تدریس، این امر می بایست با مسئولیت و تأئید کارشناس مسئول هر واحد انجام واسامی مدرسین یاد شده به دبیر کمیته بازآموزی و رابط آموزشی کتباً اعلام گردد .
à مصوبات :
در خاتمه مصوباتی بشرح ذیل جهت اجرا و پیگیری اعلام گردید :
1- الویت برگزاری دوره های بازآموزی می بایست بصورت غیر حضوری بوده ، ضمناتأکید می گرددتا ارائه محتوای آموزشی متناسب با گروه هدف در قالب لوح فشرده یا CD می بایست توسط کارشناسان واحدهای مجری برنامه آموزشی صورت گرفته و پس از تأیید محتوا توسط کارشناس مسئول یا مدیر گروه واحد مربوطه در ستاد معاونت بهداشتی در اختیار کارکنان قرار گیرد .
2- در ارتباط با کارگاههای آموزشی نوآموزی محدودیت زمانی برگزاری کلاسهای حضوری وجود نداشته لذا الویت دوره های آموزشی حضوری صرفاً با عناوین جدید ( نوآموزی ) مصوب واحد آموزش معاونت توسعه و نیز کمیته بازآموزی معاونت بهداشتی می باشد .
3- مصوب گردید تا کلاسهای بازآموزی حضوری بهورزان بصورت آبشاری تحت نظارت کارشناسان ستادی توسط هسته آموزشی واحدهای ذیربط( بهداشت خانواده، مبارزه بابیماریها، سلامت جوانان، نوجوانان ومدارس) در دو مرکز خدمات جامع سلامت روستایی کپورچال و لیجارکی صورت پذیرد و از برگزاری کلاسهای مذکور در سالن اجتماعات حتی الامکان خودداری گردد .
4- سقف ساعت آموزشی هر کارگاه آموزشی برگزار شده حداکثر 6 ساعت در روز می باشد لذا از صدور گواهیهای با ساعت بالاتر از6 ساعت خودداری گردد .
5- اسامی مدرسین جدا از اسامی شرکت کنندگان در کارگاهها و کلاسهای آموزشی می بایست به رابط آموزشی شبکه و دبیر کمیته بازآموزی ارسال گردد.
6- عنوان هر کارگاه آموزشی ( بازآموزی – نوآموزی ) و شماره مجوز مربوطه می بایست عیناً مطابق با عناوین آموزشی مصوب ارسالی از واحد آموزش معاونت توسعه بوده و در قسمت بالایی فرم حضور و غیاب کارگاه ثبت گردد .
7- فهرست اسامی شرکت کنندگان بهمراه ریز نمرات آزمون یا نتایج post test کلیه کارگاههای آموزشی و اسامی مدرسین مربوطه می بایست در اسرع وقت به رابط آموزشی و دبیر کمیته آموزش و بازآموزی شبکه ارسال شود .
8- مسئولیت پذیرایی کلیه دوره های آموزشی برگزار شده در زیر مجموعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بر عهده مسئول امور عمومی می باشد .
9- هرگونه تغییر و جابجایی در تاریخ برگزاری کلاسهای حضوری کارکنان می بایست با هماهنگی مسئولین واحدهای مجری آموزشی انجام شود و نتیجه پس از موافقت طرفین به واحد آموزش و ارتقاء سلامت و دبیر محترم کمیته بازآموزی کتباً اعلام گردد .
10- شروع کارگاههای آموزشی حضوری باید طبق جدول برنامه عملیاتی ارسالی رأس ساعت مقرر آغاز گردیده به منظور مدیریت بهینه کلاسهای مذکور و پیشگیری از بی نظمی و حضور نامطلوب مدعوین مقررات کارگاهها می بایست توسط مدرسین در ابتدای برگزاری هر دوره آموزشی به طریق مقتضی به اطلاع شرکت کنندگان رسانده شود.
11- جهت ارزشیابی کارگاههای غیرحضوری برگزاری آزمون یک روزه طبق تاریخ اعلام شده در جدول برنامه عملیاتی مربوطه لازم الاجرا می باشد.
12- طبق دستور موکد مدیریت شبکه در صورت عدم احراز حدنصاب نمره قبولی در آزمون و post test ( حداقل 70 % ) انجام شده دردوره های آموزشی وبازآموزی از صدور گواهی آموزشی مربوطه اجتناب گردد . ضمناً در صورت مشاهده بی نظمی در حضور و غیاب شرکت کنندگان ( تأخیر در ورود و تعجیل در خروج و استفاده بی مورد از تلفن همراه ) موارد در میزان نمره ارزشیابی و پرداخت اضافه کارایشان لحاظ خواهد شد .
13- به منظور ارتقاء اثربخشی دوره های آموزشی برگزار شده و پایش ماندگاری مطالب، نسبت به برنامه ریزی جهت انجام پایش ترجیحاً گروهی توسط کارشناسان ستادی ومربیان مرکز آموزش بهورزی در خصوص ارزیابی مراقبین سلامت و بهورزان شاغل درمراکز خدمات جامع سلامت وخانه های بهداشت تحت پوشش تاحداکثر یک ماه پس ازپایان هردوره آموزشی اقدام گردد .
14- به منظور دسترسی بهینه کارکنان شرکت کننده دردوره های آموزشی وبازآموزی به مطالب ومحتوای آموزشی جهت مطالعه وکسب آمادگی برای شرکت در آزمون، مسئولین و کارشناسان ستادی و آموزش بهورزی لازم است محتوای آموزشی مربوطه را متناسب با گروه هدف تهیه نموده سپس کلیه مطالب یادشده در سایت شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی بارگذاری گردد .
سرانجام سومین جلسه پربار کمیته بازآموزی شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی باذکر صلواتی برحضرت محمد"ص" وآل مطهرایشان، درساعت 12:30 به کارخودپایان داد.
نظر دهید