• 1401/07/16 - 11:40
  • تعداد بازدید خبر : 170
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چند نکته بهداشتی برای محافظت از دندان‌های کوچولو ها

کارشناسان سلامت دهان و دندان با بیان این که کودکان آینده سازان جامعه هستند و داشتن دندان‌های سالم زمینه ساز تامین سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی آنها و آینده ای بهتر را نوید می دهد گفتند دندان‌های شیری دارایی‌های ارزشمند یک کودک و پایه و اساس دندان‌های دائمی هستند.

چند نکته بهداشتی برای محافظت از دندان‌های کوچولو ها

 

 

کارشناسان سلامت دهان و دندان با بیان این که  کودکان آینده سازان جامعه هستند و داشتن دندان‌های سالم  زمینه ساز تامین سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی آنها و  آینده ای بهتر را نوید می دهد گفتند دندان‌های شیری دارایی‌های ارزشمند یک کودک و پایه و اساس دندان‌های دائمی هستند.

بسیاری از والدین هنوز تصور می‌کنند دندان‌های شیری اهمیتی ندارند چرا که به زودی جایشان را به دندان‌های دائمی خواهند داد .درصورتی که این دندان‌ها در زمانی که در دهان هستند وظایف اساسی از جمله جویدن ،تکلم ،حفظ فضای لازم برای رویش دندانهای دائمی و کمک به رشد و تکامل صورت را برعهده دارند

به گفته این کارشناسان سلامت دهان و دندان.مراقبت از دهان و دندان باید از کودکی شروع شود زیرا تنها با انجام مراقبت های ویژه از دندان‌های شیری کودکان است که می توان انتظار رویش صحیح و سلامت دندانهای دائمی را داشت.

دندانپزشکان پوسیدگی دندان را  شایعترین بیماری مزمن در دوران کودکی عنوان کردند و معتقدند  بیش از 80 درصد کودکان زیر 6سال پوسیدگی دندان دارند، لذا والدین باید کودکان خود را در سنین پایین به رعایت عادات سالم برای مراقبت های بهداشتی از دهان و دندان تشویق کنند.

کارشناسان سلامت دهان و دندان برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان توصیه کرد .اولین ملاقات دندانپزشکی کودک  حدود 6 ماهگی تا یک سالگی صورت پذیرد تا علاوه بر معاینه اولیه دهان کودک ،والدین با وظایف خود در حفظ سلامت دهان و دندان کودک مطلع گردند.

در ادامه برخی توصیه‌های دندانپزشکان را برای تداوم سلامت دهان و دندان کودکان بخوانید:

  بعد از اولین ملاقات با دندانپزشک، معاینات دوره ای دندانپزشکی هر شش ماه تا یکسال یکبار توصیه می‌شود. والدین باید از همان ابتدا بعد از هربار شیردهی و تغذیه دندانهای کودک را با گاز استریل مرطوب پاک کنند.

از سن شش ماهگی باید  با استفاده از مسواک انگشتی دندانهای کودکان را تمیز شود.

 به والدین توصیه می شود ازسن 2 سالگی حداقل دو بار در روز با استفاده از مسواک کودک و مقدار کمی خمیردندان(به اندازه یک دانه برنج) دندانهای کودکان مسواک زده شود.

کودکان باید از سن 3 تا 6 سالگی همراه پدر و مادر به صورت مستمر و حداقل دو بار در روز مسواک زدن را انجام دهند به طوری که کودک در 6سالگی کاملا قادر باشند به طرز صحیح دندانهای خود را مسواک بزند. به توصیه می‌شود والدین ازسن 3 سالگی جهت فلورایدتراپی دندان‌های کودکان خود به مراکز خدمات جامع سلامت و یا دندانپزشک مراجعه نمایند. فلوراید ضمن مستحکم کردن مینای دندان از تخریب دندان‌ها پیشگیری می کند.

استفاده از قاشق مشترک بین والدین و کودکان یک کار غیر بهداشتی است و باعث انتقال آلودگی به دهان کودک می‌شود

 از دادن غذاهای شیرین به کودکان خودداری کنید.

بعد ازسن شش ماهگی پس از هربار شیردهیبه کودک  مقداری آب بخورانید

والدین در هنگام مسواک زدن دهان کودک با هوشیاری تمام دندانها را به طور چشمی معاینه کنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم پوسیدگی شامل لکه سفید تا سوراخ شدگی دندان سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایند.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 93892
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/07/16 11:40