اقدامات آموزشی در پیشگیری از بیماری التور (وبا )
کلرینه نمودن و جوشاندن آب آشامیدنی مهمترین راه پیشگیری از التور می باشد.
پیام های بهداشتی :
1-سبزیجات و میوه جات با آب سالم و تمیز به طور کامل شسته و پس از ضدعفونی مصرف شود.
2-قبل از تهیه و توزیع غذا، قبل از خوردن غذا و شیر دادن به کودک، بعد از اجابت مزاج، بعد از شستن و تمیز کردن کودک، بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، مرغ و ماهی، بعد از مراقبت از بیمار اسهالی بایستی دستها با آب و صابون بطور کامل و حدود چند دقیقه ای شسته شوند
3-در طول سفر در صورتی که امکان شست و شو، انگل زدایی و ضد عفونی وجود ندارد از مصرف سالاد و سبزی خودداری شود.
4-همچنین از مصرف غذاهای نیمه پخته یا خام به شدت خودداری شود.
5-هرگز در یخچال مواد غذایی شسته و تمیز در کنار مواد غذایی پخته قرار داده نشود.
6-در مسافرت ها، برنامه های تفریحی و هنگام گردش در خارج شهر آب آشامیدنی سالم و یا آب بطری شده دارای مجوز بهداشتی همراه داشته باشید و یا اینکه چای و میوه جات آبدار مانند هندوانه را جایگزین کنید.
7-در صورت نداشتن آب سالم، ازآب معدنی استفاده شود و از آبهای نامطمئن نظیر آب رودخانه و … برای آشامیدن استفاده نشود و در صورت ضرورت استفاده از این منابع، آب پس از حداقل چند دقیقه جوشاندن مصرف شود.
8-دقت شود از مصرف یخ هایی که به صورت غیربهداشتی تولید و یا عرضه می شود، خودداری گردد.
9-در پارک ها فقط از شیرهایی که مخصوص آب آشامیدنی است استفاده کرده و از مصرف آب فضای سبز خودداری شود.
10-از خرید و مصرف غذاهای آماده و غیر بهداشتی از افراد دوره گرد و سایر فروشگاه هایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند بخصوص آبمیوه، معجون، بستنی، انواع آب هویج، شیرموز، شربت و… خودداری شود.
11- مواد خوراکی را در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگهداری کنید .
12-حتما بعد از غذا چند قطره آب لیمو یا لیمو ترش تازه استفاده شود .
13-در مسافرتها حتما از لیوان شخصی، آب جوشیده و میوههای قابل پوست کندن استفاده شود .
14-در هنگام بروز بیماری وبا حتی الامکان از دست دادن پرهیز شود .
15-از تماس با مواد دفعی و استفراغ و لوازم آلوده بیمار خودداری شود .
![](https://www.gums.ac.ir/upload/modules/news/imagegallery12438/azxcv.jpg)
واحد آموزش و ارتقاء سلامت شبکه بهداشت و درمان انزلی
نظر دهید