• 1402/10/23 - 11:24
  • تعداد بازدید خبر : 121
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

رژیم های غذایی پرچرب می تواند خطر ابتلا به چاقی، سرطان روده بزرگ و IBD را افزایش دهند

محققان عنوان کردند که رژیم غذایی سرشار از چربی می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

محققان عنوان کردند که رژیم غذایی سرشار از چربی می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.استدلال آنها این است که در واقع  عادات غذایی پرچرب نیز می تواند بر سیستم ایمنی و عملکرد مغز تأثیر بگذارد.کارشناسان می گویند که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی افراد می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت کلی داشته باشد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا می گویند رژیم های غذایی پرچرب بر ژن های مرتبط با چاقی، سرطان روده بزرگ و روده های تحریک پذیر تأثیر می گذارد.در این بررسی موش ها با سه رژیم غذایی مختلف در طول 24 هفته تغذیه شدند. حداقل 40 درصد از کالری دریافتی از رژیم غذایی از چربی حاصل می شود.نتایج نشان داد  محققان تغییرات ژنتیکی را در هر چهار قسمت روده موش بررسی کردند.

یک گروه از موش ها رژیم غذایی مبتنی بر چربی اشباع شده از روغن نارگیل مصرف کردند. گروه دوم یک رژیم غذایی مبتنی بر روغن سویای تک غیراشباع و اصلاح شده دریافت کردند. گروه سوم رژیم غذایی روغن سویا اصلاح نشده سرشار از چربی غیراشباع چندگانه مصرف کردند.

اگرچه مطالعات روی موش همیشه به انسان ترجمه نمی شود، اما محققان خاطرنشان کردند که موش ها 97 درصد از DNA فعال افراد را به اشتراک می گذارند.در مقایسه با یک رژیم غذایی کنترل کم چرب، هر سه گروه موش "تغییرات در بیان ژن" را تجربه کردند، که فرآیند تبدیل اطلاعات ژنتیکی به مواد عملکردی مانند پروتئین است.

 این مطالعه عنوان می کنند رژیم‌های گیاهی برای شما بهتر است و در بسیاری از موارد این درست است. با این حال، رژیم غذایی پرچرب، حتی از یک گیاه، یکی از مواردی است که مناسب نیست.

اهمیت یافته های مربوط به رژیم های غذایی پرچرب

محققان این مطالعه بیان کردند که نتایج نگران‌کننده هستند زیرا مردم در ایالات متحده بیش از هر روغن دیگری روغن سویا مصرف می‌کنند. همچنین به طور فزاینده ای در کشورهایی مانند چین، هند و برزیل این روغن استفاده می شود.

برخی از تغییراتی که مشاهده کردند تعجب آور نبودند، مانند تغییراتی که در ژن های مربوط به باکتری های روده و متابولیسم چربی مشاهده کردند.آنچه تعجب آور بود تغییرات مشاهده شده در ژن های تنظیم کننده حساسیت به بیماری های عفونی بود.

آنها گزارش کردند ژن‌های تشخیص الگو، آنهایی که باکتری‌های عفونی را تشخیص می‌دهند و ژن‌های سیگنال‌دهنده سیتوکین دچار اختلال می شوند. "بنابراین، این یک ضربه مضاعف است. این رژیم‌ها ژن‌های سیستم ایمنی بدن میزبان را مختل می‌کنند و همچنین محیطی ایجاد می‌کنند که باکتری‌های مضر روده می‌توانند در آن رشد کنند.

این تحقیق همچنین نشان داد که هر سه رژیم غذایی پرچرب بیان ACE2 و سایر پروتئین‌های میزبان را که توسط پروتئین‌های اسپایک COVID-19 برای ورود به بدن استفاده می‌شوند، افزایش دادند.محققان اضافه کردند که غذاهای پرچرب باعث افزایش علائم سلول های بنیادی در روده بزرگ می شود.

روغن سویا در مقابل روغن نارگیل

در این مطالعه، روغن نارگیل بیشترین تغییرات را از نظر بیان ژن نشان داد و پس از آن روغن سویا اصلاح نشده قرار گرفت.این تیم تفاوت‌های بین دو روغن سویا را گزارش کردند، که نشان می‌دهد اسیدهای چرب چند غیراشباع موجود در روغن سویای اصلاح‌نشده - در درجه اول اسید لینولئیک - به تغییر بیان ژن کمک می‌کند.

این تیم متوجه شدند که تغییرات منفی در میکروبیوم در موش هایی که روغن سویا داده بودند، بارزتر بود. آنها گفتند که این تعجب آور نیست زیرا قبلاً سایر اثرات منفی مصرف بالای روغن سویا را برای سلامتی ثبت کرده بودند.آنها اشاره کردند که قبلاً دریافته بودند که این روغن می تواند بر ژن های مربوط به اوتیسم، اضطراب، افسردگی و بیماری آلزایمر در مغز تأثیر بگذارد.

نتیجه این است که ما دفاعی برای مبارزه با بیماری هایی مانند بیماری التهابی روده و سرطان روده بزرگ نداریم. این تغییرات می‌تواند تأثیر مخربی بر عملکرد مغز داشته باشد

توصیه هایی در مورد رژیم های غذایی پرچرب

تحقیقات نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از گیاهان، غلات کامل ، چربی‌های سالم کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا – برای مثال یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای – به کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ، پروستات و سینه  کمک می‌کند.بنابراین مردم می توانند با ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی خود، سلامت خود را بهبود بخشند.

خوردن کمتر غذاهای فرآوری‌شده و کمتر فست فودها می‌تواند به ما کمک کند تا سالم‌تر باشیم. حتی تغییر روغن های پخت و پز ما به روغن زیتون یک تغییر کوچک اما واقعی است که می تواند تغییرات مثبتی را در میکروبیوم ما ایجاد کند.

تغییرات کوچک در رژیم غذایی ما می تواند منجر به تغییرات بزرگی در سلامت ما شود.وقتی در مورد رژیم غذایی صحبت می کنیم، اغلب به محدودیت ها و تعهدات کوتاه مدت فکر می کنیم. من توصیه می کنم به تغییر آنچه می خورید به عنوان رژیم غذایی فکر نکنید. درعوض، به ایجاد تغییرات کوچک در نحوه خوردن و خوردن خود فکر کنید که تبدیل به عادت های مادام العمر خواهد شد. اگر روی ایجاد تغییرات کوچک تمرکز کنیم، به احتمال زیاد موفق خواهیم شد."

ترجمه و تنظیم: سپیده دولتی- کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه

برای دریافت منبع این مطلب   اینجا کلیک کنید

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 117587
کلمات کلیدی
آخرین بروز رسانی : 1402/10/23 11:24