• 1403/03/05 - 08:34
  • تعداد بازدید خبر : 50
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اهمیت تغذیه در بیماری فشارخون بالا

بیماری فشار خون بالا یکی از علل اصلی بروز بیماریهای قلبی عروقی بوده که هرساله سلامت میلیونها نفر در جهان را تهدید کرده و اشان را به کام مرگ می¬کشاند. عوامل متعددی همچون مصرف بیش از حد نمک و غذاهای شور، مصرف بی رویه چربی های اشباع شده، مصرف زیاد قند و شکر، کم تحرکی، استرس، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، و سابقه خانوادگی از جمله پیدایش این بیماری هستند

از این روی با ارائه و بکار بستن چند راهکار ساده و کاربردی می­توان تا حد زیادی از ابتلای به این بیماری مهلک پیشگیری کرد:

  1. -      از مصرف مواد غذایی حاوی نمک فراوان ( کنسروجات، سوسیس و کالباس،  محصولات گوشتی و غذاهای صنعتی فرایندشده، ماهی و اشبل شورو دودی، خیارشور، ترشیجات، زیتون کنسروی و پرورده  و...) اجتناب گردد. در صورت لزوم محصولات کنسروی مثل خیارشور، نخودفرنگی و زیتون را قبل از مصرف با اّب بشورید

  2. -      مصرف چربیها بخصوص انواع اسیدهای چرب اشباع شده و ترانس مثل روغن های حیوانی( پیه ، دنبه ، گوشت و لبنیات پرچرب) و مارگارین محدود گردد

  3. -      از مصرف زیاد قند و شکر و محصولات ناشی از آن مثل کیک و شیرینی و بستنی و نوشابه و ...جلوگیری گردد

  4. -      در برنامه غذایی روزانه خود مصرف میوه ( به مقدار مشخص) و سبزیجات را لحاظ نمایید . این دو گروه حاوی انواع ویتامینها و آنتی اکسیدانها و فیبر غذایی مناسب می­باشند

  5. -      نمک و نمکدان را از سفره حذف کرده و ترجیحا در صورت لزوم  مقدار کمی نمک تصفیه شده ید دار در مرحله پایانی پخت به غذا اضافه کنید و یا ادویه جات دیگر را جایگزین نمک کنید

  6. -      مصرف سالاد به عنوان پیش غذا همراه ( بدون سس سفید) همراه با مقداری روغن زیتون، ماست کم چرب، چاشنی های معطر و آب لیموترش یا آبغوره یا سرکه توصیه میگردد

  7. -      مصرف قهوه، نسکافه ، چای، و مواد حاوی کافئین را محدود نمائید.

  8. -       در انتخاب نوع نان دقت کرده و انواع کم نمک آن را تهیه نمایید.(یکی از منابع اصلی دریافت نمک در جامعه ایرانی، نان است)

  9. -      از انواع آجیل و مغزدانه های کم نمک و بونداده استفاده کنید

  10. -  محصولات لبنی (ماست و شیر کم چرب) و پنیر کم نمک و کم چرب ، و دوغ خانگی کم نمک را جایگزین انواع مشابه نمایید

  11. -   از استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید

  12. -   فعالیت های ورزشی مستمر را در برنامه روزمره خود بگنجانید (نرم دویی ، پیاده روی ، شنا، و دوچرخه سواری و... کنید)  و در کنار فعالیتهای هوازی،  یک تا دو جلسه در هفته ورزشهای مقاومتی متناسب با سن خود انجام دهید

  13. -   از عوامل و شرایط ایجاد کننده استرس دوری کنید

  14. -   ساعات غذاخوردن خود را مدیریت کرده و در زمان مناسب،  میانوعده مناسب استفاده کنید

  15. -  همواره کنترل وزن و برخورداری از نمایه توده بدنی مناسب را در دستور کار خود قرار دهید.

  16. -  از مصرف منابع غذایی حاوی منیزیوم غافل نشوید، تحقیقات اخیر نقش مثبتی از این ماده معدنی را در کنترل فشار خون بالای افراد به اثبات رسانده است.

 

 

واحد بهبود تغذیه ی جامعه شبکه بهداشت و درمان بندرانزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 124504
کلمات کلیدی
آخرین بروز رسانی : 1403/03/05 08:34