• 1402/11/29 - 13:56
  • تعداد بازدید خبر : 88
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

گوشت قرمز فرآوری شده خطر MS را افزایش می دهد

نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف گوشت ها به دلیل دارا بودن چربی های جامد و اشباع شده می تواند منجر به افزایش خطر بروز ام اس نیز گردد.

مولتیپل اسکلروزیس (MS )یکی از علل شایع ناتوانی های عصبی در جهان است. مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی فلج کننده مغز و نخاع است. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) سلول های عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود؛ در نهایت این بیماری منجر به تخریب موقت ویا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود.  رژیم غذایی یک فاکتور خطر برای بیماری زایی MSاست. مداخله غذایی میتواند به عنوان یک روش پیشگیری در نظر گرفته شود.

علائم این اختلال به طور چشمگیری در حال افزایش است .افسردگی و خستگی  ،ضعف واسپاسم عضلانی، اختلال حسی و اختلال حرکتی از رایج ترین علائم این بیماری می باشد.

عوامل زیادی در بیماری زایی MS وجود دارد که از آن جمله میتوان به جنبه های ارثی، عفونتهای ویروسی، سبک زندگی به ویژه رژیم غذایی اشاره کرد.

رابطه بین رژیم غذایی و MS به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال، برخی از مطالعات ارتباط بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به MS را نشان داده اند. بر اساس نتایج این مطالعه، مصرف گوشت قرمز فرآوری شده خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس را افزایش میدهد.

اگرچه گوشت منبع شناخته شده پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است، اما برخی مطالعات همسو با مطالعه ما نشان داده اند که گوشت قرمز فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان ها را افزایش  می دهد. به نظر می رسد که مصرف گوشت ها به دلیل دارا بودن چربی های جامد و اشباع شده می تواند منجر به افزایش خطر بروز ام اس نیز گردد. اگرچه مکانیسم دقیق ابتلا به MS بدلیل مصرف گوشت قرمز فرآوری شده هنوز ناشناخته است، اما ممکن است تا حدی بدلیل افزایش آسیب پذیری پوشش ( میلین ) سلول های عصبی ناشی از  مواد مضر موجود در گوشتهای فرآوری شده باشد. یکی از این مواد مضر ، نیترو فنلها می باشند که به نظر می رسد باعث جلوگیری از تشکیل پوشش محافظ سلول های عصبی شده و خطر ابتلا به ام اس را افزایش می دهد .برخی مطالعات نیز نشان داده اند که این اتفاق می تواند به علت تولید مواد مضر به هنگام پختن گوشت با دمای بالا باشد.

در جهت پیشگیری از بروز ام اس ، نقش حفاظتی رژیم های سرشار از میوه و لبنیات کم چرب در مقایسه با رژیم های غذایی پرچرب در جهت پیشگیری از  MS مشخص شده است . همچنین برخی مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین های D  و A  در دراز مدت می تواند منجر به بروز بیمار یMS شود. از جمله مهمترین مواد غذایی که حاوی ویتامین دی هستند می توان به  لبنیات تخم مرغ قارچ و.. اشاره نمود که بهتر است در جهت پیشگیری از کمبود ویتامین و بروز ام اس جلوگیری نمود .

  همچنین سبزیجات ، هویج ، میوه ها و.. نیز منابع خوبی از ویتامین آ می باشند .بنابر این یک رژیم غذایی کم چرب و سرشار از میوه ها و سبزیجات گزینه ی خوبی در جهت پیشگیری از بروز اختلالات عصبی نظیر ام اس می باشد .

متن این مقاله  را در اینجا بخوانید .

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 119159
کلمات کلیدی
آخرین بروز رسانی : 1402/11/29 13:56