• 1401/01/13 - 09:19
  • تعداد بازدید خبر : 216
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد. پیروی از یک برنامه ی غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.

روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و اغلــب بیماریهائی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، بسیار مفید و کمک کننده است
توصیه میشود روزه داران در این ایام از تمام گروه‌های غذایی شامل  نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات و حبوبات و مغزها استفاده کنند
مصرف سه وعده غذایی یعنی سحری، افطاری و شام برای روزه‌ داران ضروری است، در این وعده های غذایی باید از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
توصیه میشود جهت کم آبی بدن و خشکی گلو، در وعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مصرف شود
نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار ، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز می شوند و توصیه می شود در وعده سحر مصرف نشوند.
مصرف حداقل 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر ضمن حفظ ایمنی در شرایط کنونی برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید- 19، بدن را از کم آبی در طول روزه دای حفظ می کند
همچنین وعده سحری بویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند از وعده های اصلی محسوب میگردد. از اینرو نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود، نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد و باید توجه داشت مصرف غذا های چرب و سرخ شده و پر ادویه در وعده سحری موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شود.
توصیه می شود. از مصرف غذاهای شیرین اجتناب گردد
در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود. مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و  استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است.
توصیه میشود از مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس می باشد، پرهیز گردد .زیرا که زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و.... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک اقدام به خوردن شام نمایند.
در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورش، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد و غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد. پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر ، آب میوه های صنعتی وانواع شربت ها، توصیه می شود از آب آشامیدنی سالم ، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود. امید است، روزه داران عزیز با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری بهره مند شوند.
مصرف سبزی و سالاد در هنگام افطار و خوردن میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از ویتامین C  و پیش ساز ویتامین  A  می باشد برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود، سبزی ها و میوه ها دارای مقادیر کافی فیبر هستند و به پیشگیری از یبوست کمک می کنند.


واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر انزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی,اطلاعیه
  • کد خبر : 86034
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/01/13 09:19