• 1398/01/26 - 12:08
  • تعداد بازدید خبر : 80
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

اثرات فوق العاده تغذیه سالم روی سلامت بدن انسان

در راستای بزرگداشت هفته سلامت امسال و پیرامون اهمیت تغذیه صحیح خوردن غذای سالم و متناسب با شرایط زندگی هر فرد به عنوان پیش شرط برخورداری از سلامتی و یک نیاز اساسی برای انسان مطرح است،

 انسان ها بصورت ذاتی و بالفطره و به جهت ارضای غریزه گرسنگی نیاز به مصرف غذا دارند. مصرف هر نوع ماده غذایی و نوشیدنی می تواند روی توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ها و همچنین احتمال چاقی، دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی و سرطان های مختلف در آینده تاثیر گذارد. محتوای اصلی تشکیل دهنده یک رژیم غذایی سالم به عوامل مختلفی نظیر سن و چگونگی انجام فعالیت سالم و همچنین انواع غذاهای موجود در جوامع که در آن زندگی می کنند بستگی دارد. با این حال، آشنائی با چند نکته مهم جهت برخورداری از سلامت بسیار حائز اهمیت است .

پیروی از تنوع و تعادل در برنامه غذائی روزانه
شامل استفاده از 6 گروه غذائی اصلی ( نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه ها، شیر و فرآورده ها )
با مصرف یک ماده غذایی نمی توانیم تمامی مواد مغذی که مورد نیاز روزانه یک فرد سالم است را بدست بیاریم پس بهتر است از انواع مواد غذایی مختلف در روز استفاده شود. در میان وعده ها، سبزیجات خام، میوه های تازه و آجیل های بدون نمک بهتر از مصرف مواد غذایی با شکر، نمک یا چربی بالا هستند.

پرهیز از مصرف بالای نمک
مصرف بالای نمک، باعث بیماری فشار خون و در نتیجه منجر به بیماری های قلبی – عروقی و سکته ها می شود. خیلی از افراد در جهان مصرف نمک بالا حتی بالاتر از مقدار نمک توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (کمتر از 5 گرم در روز ) دارند. حتی اگر ما نمک به غذا اضافه نکنیم باید بدانیم که بعضی از غذاها و نوشیدنی ها و فراورده های کنسروی دارای نمک هستند.

چند نکته برای کاهش مصرف نمک :

=         هنگام پخت و آماده کردن غذا، از نمک کمتری استفاده کنید و از سس ها و ادویه های نمکی کمتر استفاده شود.

=         هنگام  مصرف سبزی ها و کنسروها از انواع بی نمک استفاده شود.

=         از مصرف آجیل های نمکی، اسنک های نمکی در میان وعده پرهیز شود.   

=         به جای مصرف سس های و ادویه های نمکی از چاشنی های بی ضرر مثل سبزیجات خشک و آبلیمو استفاده گردد.

=         انتخاب مواد غذائی کم سدیم با توجه به مقادیر درج شده در برچسب نشانگر رنگی مواد غذائی.

=         نمک و نمکدان را از روی میز غذا برداشته و بدانید که حس چشایی بدن به سرعت تنظیم می شود.

 کاهش مصرف روغن ها و چربی ها
همه ما به مصرف روغن ها در رژیم غذایی در طول روز نیاز داریم. ولی مصرف بیش از حد روغن ها و بخصوص انتخاب اشتباه آنها، باعث  اضافه وزن، چاقی و سکته ها می شود. مصرف غذاهای پرچرب می تواند 30 درصد بیماری های قلبی -عروقی را افزایش دهد.

محدودیت مصرف شکر
مصرف بالای شکر نه تنها دندان ها را خراب می کند بلکه باعث افزایش وزن و چاقی می گردد. به عنوان مثال یک لیوان نوشابه حاوی 10 قاشق مرباخوری شکر است.

نکاتی برای کاهش مصرف شکر

=         محدود کردن مصرف شیرینی و نوشیدنی ها شیرین مانند آب میوه ها ، نوشیدنی های کنسانتره و پودری، نوشیدنی های انرژی زا، چای و قهوه های آماده، نوشیدنی ها و شیرهای طعم دار

=         غذاهای سالم و تازه را جایگزین غذاهای فراوری شده کنید.

=         از خوراندن غذای های شیرین به کودکان پرهیز کنید.

تحرک و ورزش روزانه
همچنین پیروی از یک برنامه ورزشی منظم، تاثیر فعالیت های هوازی همچون پیاده روی تند، دویدن، شنا کردن، دوچرخه سواری، .....به میزان 150 دقیقه در هفته و با برنامه ریزی منظم در سلامتی افراد غیر قابل انکار است.

این نوشتار که برگرفته از نتایج پژوهش های انجام شده در سطح دنیا و کشورمان است. در جهت یزرگداشت هفته سلامت مرقوم شده، امید است که شاهد اثرگذاری تلاش فعالان عرصه سلامت در بهبود و ارتقای سلامت شهروندان باشیم.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 46524
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/01/26 12:08