بازدید نمایندگان وزرات بهداشت از مرکز غربالگری کووید ۱۹ انزلی
نمایندگان وزارت بهداشت از مرکزخدمات ۱۶ ساعته غربالگری کووید ۱۹ انزلی و روند اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی و به نقل از شبستان ،نماینده هیات اعزامی از وزارت بهداشت امروز (یکشنبه ، ۱۷ آذر) در حاشیه بازدید از مرکز کووید ۱۶ ساعته شهرستان بندرانزلی ، با بیان اینکه استان گیلان بیشترین پیشرفت را در اجرای طرح شهید سلیمانی دارد ، اظهار داشت : در تقسیم بندی ،مناطق گروه ها و بلوک بندی ها گیلان از اولین استانهایی بود که در این زمیه اقدام کرد . امیدواریم مشکلی که در ابتدای سال در مورد گیلان به عنوان یکی از کانون های کرونا داشتیم دیگر تکرار نشود و ما موج سوم کرونا در استان را نداشته باشیم.
بهزاد تدین متذکر شد: بررسی آمار اجرای طرح شهید سلیمانی درچند روزگذشته نشان می دهد این طرح پیشرفت قابل ملاحظه ای در استان داشته است . طرح شهید سلیمانی طرح چند سازمانی است که در آن وزارت بهداشت، بسیج ، هلال احمر و ارگانها با هم همکاری می کنند .
وی گفت : خوشبختانه در این استان راپید تست به مقدار لازم در اختیار شبکه بهداشت قرار گرفته و توزیع شده است.
وی تصریح کرد : در این طرح بیماریابی و غربالگری صورت گرفته امیدواریم با همدلی که ایجاد شده از این بیماری رهایی یابیم .
وی تاکید کرد : در استان گیلان ۱۴ پایگاه نقاهتگاهی وجود دارد در حالیکه متاسفانه در برخی استانها با مقاومتهای در این زمینه روبرو بودیم. این مسئله در استان گیلان ستودنی است و همکاری همه مسیولان در این زمینه ستودنی است .
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت : در رنگبندی رنگها وزارت بهداشت اطلاعات سه هفته را پالایش کرده و بر اساس داده ها رنگبندی ها را اعلام میکند . این رنگ بندی ها بر اساس بستری های پی سی آر مثبت انجام میشود که در سامانه علوم پزشکی این ارقام ۷۵ درصد ، ۱.۵و و۲.۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت می باشد .
آبتین حیدرزاده تصریح کرد : در سامانه ماسک هر هفته آمار به روز شده و به ازای هر ۴ ،۶ و ۱۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر رنگبندی ها اعمال می شود . این امر سبب می شود رنگ شهرها بسیار سریع تغییر کرده و جا به جا شود .
وی متذکر شد : وزارت بهداشت معتقد است باید تا وقتی که بیماری به کووید مبتلا است محدودیتها سختگیرانه تداوم یابد تا این بیماری به طور کامل ریشه کن شود .
وی افزود : گرچه تعطیلی اصناف و مشاغل تبعات اقتصادی و اجتماعی بسیاری دارد اما اگر مردم به طور کامل محدودیتها را رعایت کنند می توانیم از میزان مبتلایان به کووید ۱۹ بکاهیم .
حیدرزاده علت عدم کاهش روند مبتلایان به کرونا را شرکت مردم در دورهمی ها و مهمانی ها عنوان کرد و یاد آور شد : ما اصناف را تعطیل می کنیم اما منازل مردم قابل کنترل نیست این دورهمی ها و ارتباطات دوستانه و فامیلی و عدم استفاده از ماسک در فضاهای سربسته خطرناک است.
وی گفت : با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه و بارش باران در استان گیلان لزوم همراهی مردم در رعایت پروتکل ها بیش از پیش احساس می شود . تعطیلی اصناف به تنهایی کمککننده نیست اما لازم است مردم بیماری را بپذیرند و رعایت کنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندر انزلی نیز با بیان اینکه مرکز ۱۶ ساعته غربالگری کووید ۱۹ این شهر از اوایل شهریور افتتاح شد، اظهار داشت : این مرکز تنها مرکز در استان گیلان است که جدا از سایر مراکز مخصوص کووید ۱۹ می باشد و پزشکان، پرستاران پذیرش و نمونه گیری را انجام می دهند.
بابک صیاد تصریح کرد : در این مرکز تست پی سی آر انجام می شود و راپید تست نیز در اختیار شبکه بهداشت قرار گرفته است .
وی تصریح کرد : بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن انزلی ۱۳۳ هزار و ۶۹ نفر جمعیت دارد که ۱۲۷ هزار نفر در سامانه سیب ثبت نام کرده اند .
وی گفت: در طرح شهید قاسم سلیمانی انزلی به ۵۳ بلوک تقسیم بندی شده و تیم های سه نفره به درب منازل مردم مراجعه و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند .
وی تاکید کرد :بسیجیان این شهرستان در مراکز روستایی غربالگری از ۱۶ هزار و ۸۳ نفر را به اتمام رسانده اند .
فرماندار انزلی نیز گفت: باید فضایی ایجاد کنیم که مردم به لحاظ عاطفی از این طرح تمکین کنند نه به لحاظ برخوردهای سلبی ، باید با مردم با نحو شایسته ای برخورد شود .
اسماعیل میرغضنفری تصریح کرد : باید مدیریت واحدی در اعلام رنگبندی شهرها وجود داشته باشد تا اطلاع رسانی صحیحی به مردم صورت گیرد .
وی تاکید کرد : وزارت بهداشت اجازه اعلام وضعیت شهرها را به استان بدهد و یا خود رسماً اعلام کند .می توان سامانه ای ایجاد کرد تا مردم اطلاعات درست را دریافت کنند.
وی خاطر نشان کرد : سعی داریم با نظارت مستمر و ارائه توصیه به مردم آنها را با خود همراهی کنیم . برای نماینده حاکمیت سلامت مردم بسیار مهم است.
معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان نیز گفت : تاکنون ۵۷ جلسه در استانداری برگزار و کارگروه هایی در این زمینه های مختلف تشکیل شده است.
محمود قاسم نژاد این کارگروه ها را کار گروه امنیتی و انتظامی ، کارگروه آموزش متشکل از دانشگاهها و مدارس و مراکز کمک آموزشی ، کارگروه تولید توزیع و نظارت و ... عنوان کرد .
وی گفت : ستاد کرونا استان گیلان در اردیبهشت ماه امسال کرونا را تقریبا کنترل کرد و ظرفیتها را از هر جهت افزایش داد و آگاهی مردم را به طور مستمر با تولید برنامه در صدا و سیما افزایش داد اما علیرغم همه این برتری های ایجاد شده سادهانگاری مردم موجب شد شرایط از کنترل خارج و تعداد مبتلایان زیاد شود .
وی تاکید کرد : باتوجه به اینکه امروز این بیماری سرعت کندی دارد اما متاسفانه وضعیت پایداری نداریم .
در پایان بازدید نمایندگان با مراجعه به خانه ها از نزدیک شاهدنحوه پرسشگری و پیشرفت کار شدندو روند اجرای گام چهارم مبارزه با کرونا را مورد بررسی قرار دادند.
نظر دهید