بالغ بر 74 هزار نفر از جمعیت تحت پوشش شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی غربالگری شدند
شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی در راستای اجرای پویش ملی سلامت در کشور تا کنون اطلاعات سلامت بیش از هفتادوچهار هزارنفر را به ثبت رسانده است.
بنا برگزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی ، دکتر بابک صیاد ، ضمن اعلام این خبر گفت: این طرح ملی با ابلاغ وزارت بهداشت سلامت از 15 آبان ماه سالجاری آغاز شد و تا پایان دی ماه ادامه خواهد یافت.
به گفته وی هدف این پویش، بیماریابی و غربالگری دیابت و پرفشاری خون در جمعیت بالای 18سال کشور است.
دکتر صیادخاطرنشان کرد: غربالگری، یافتن بیماران بی علامت است و دیابت و فشار خون یک علامت بسیار مهم دارند و آن بی علامتی است ؛در این پویش ضمن کنترل فشار خون، افراد پرخطر از نظر بیماری دیابت (دارای سابقه خانوادگی، چاقی، بی تحرکی و...) غربالگری می شوند.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان بندرانزلی بی تحرکی را یکی از عوامل خطر مهم برشمرد که در کلانشهرها منجر به چاقی و اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به دیابت و پرفشاری خون می شود.
وی افزود: در این طرح ضمن بیماریابی و تشخیص آن در مراحل اولیه، درصدد شناسایی افراد مبتلا به پیشدیابت یا در معرض ابتلا به پرفشاری خون هستیم تا با اقدامات فعال از بروز یا پیشرفت بیماری و ایجاد عوارض در آنان جلوگیری کنیم.
مدیر شبکه تشخیص زودرس دیابت را بسیار مهم دانست و یادآور شد :دیابت بیماری پرعارضهای است که تشخیص زودرس آن و کنترل قند خون می تواند از بروز عوارض آن جلوگیری کند. همچنین تکمیل پرونده الکترونیک سلامت افراد را از دیگر اهداف اجرای این پویش ملی برشمرد تا درصورتی که افراد به بیماری خاصی مبتلا باشند بتوان مراقبتهای فعال به آنان ارایه کرد.
دکترصیاد دیابت را یکی از شایعترین علل نابینایی، نارسایی کلیه و دیالیز عنوان کرد و بیماریهای قلبی عروقی، پای دیابتی، عوارض چشمی و نارسایی کلیه را از دیگر عوارض این بیماری برشمرد.
شایان ذکر است :از جمعیت گروه سنی 18 سال و بالاتر شهرستان 116824 نفر اعلام کرد که 74143 نفر تاکنون غربالگری شدند وی هدف این پویش را که به 63/47 درصد تاکنون رسیده اند؛ بیماریابی تشخیص زودرس و حساس سازی جامعه نسبت به دیابت و پرفشاری خون عنوان کرد تا افراد جامعه با آگاهی از آنها به دنبال دریافت خدمت به صورت فعال باشند.
این مقام مسئول پرفشاری خون را بیماری خاموشی دانست که معمولا مبتلایان پس از بروز عوارضی نظیر سکته قلبی با مغزی متوجه آن میشوند و گفت: تشخیص زودرس این بیماری از بروز عوارض آن پیشگیری میکند.
به گفته وی این پویش با تلاش تیم سلامت در تمام مراکز بهداشتی، پایگاههای خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت در حال اجراست. تیمهای سیار بهداشتی نیز با حضور در سطح شهر و مناطق پرتردد(بازار، مدارس ،ادارات ،کارگاههاو...) به غربالگری گروههای هدف اقدام به غربالگری افراد واجد شرایط در ساعات اولیه صبح مینمایند.
کادر درمان نیز در بیمارستانها با غربالگری بیماران و مراجعان در اجرای این پویش ملی همکاری دارند.
.