• 1398/04/27 - 09:01
  • تعداد بازدید خبر : 54
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( بیماری CCHF)

همزمان با فرارسیدن فصل گرما افرادی که در تماس مستقیم با دام زنده و گوشت قرمز هستند، رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.

 بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق می افتدو مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو ، گوسفند ، بز ،سگ ، زرافه ، جوجه تیغی و... می باشند .عمدتا در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن ، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح ، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات آلوده انتقال می یابد و دامداران ، کارکنان کشتارگاه ها ، قصاب ها ، خانم های خانه دار ، دامپزشکان ، کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی بیشتر در معرض خطر هستند .

علائم بیماری : پس از گزش کنه حداقل 3-1 روز و حداکثر 9 روز و یا در تماس با خون و ترشحات دام آلوده یا انسان بیمار بین 7-5 روز و حداکثر 2 هفته علائم شروع می شود . بیمار بطور ناگهانی دچار تب ، سردرد و درد عضلانی می شود و ممکن است علائم درد پشت چشم ، درد و سفتی گردن ، اسهال ، استفراغ ودرد شکم نیز ایجاد شود . معمولا 4 روز پس از شروع این علائم دانه های قرمز رنگ در دهان ، گلو و بر روی پوست بدن ظاهر می گردد که درنهایت به ضایعات جلدی بزرگ تبدیل شده و فرد دچار خونریزی از قسمت های مختلف بدن مثل معده ، روده ، لثه ، بینی ،گوش ، ملتحمه چشم ، مثانه و رحم می گردد .اگر بیمار فوت نکند پس از 10روز به تدریج ضایعات پوستی برطرف شده و بیمار بهبود می یابد .

راههای انتقال بیماری : گزش انسان توسط کنه آلوده ، له کردن کنه با دست ، تماس با گوشت دام آلوده حین قصابی یا خرد کرده گوشت در منزل و تماس با خون و ترشحات بیمار مبتلا صورت می گیرد .

راههای پیشگیری :

از خوردن گوشت ، جگر خام یا نیم پز جدا خودداری نمائیم .

از گوشت سالم و بهداشتی که دارای مهر دامپزشکی است استفاده نمائیم .

از کشتار غیر بهداشتی دام جدا خودداری نمائیم .

در هنگام خرد کردن گوشت قرمز در منزل از دستکش استفاده نمائیم .

از مسافرت غیر ضروری به مراتع و اماکن دامداری خودداری نمائیم .

در صورت تماس با بیمار یا سایر ترشحات و مواد دفعی بیمار حتما با پزشک مشورت نمائیم .

در صورت داشتن علائم تب و خونریزی و سابقه تماس با دام و یا گزش کنه حتما به پزشک مراجعه نمائیم .

درصورت وجود زخم در بدن از تماس آن با لاشه و ترشحات و خون جدا خودداری نمائیم .

از دست زدن و له کردن کنه جدا خودداری نمائیم .

کلیه کارکنان پزشکی و بهداشتی هنگام ارائه خدمات به بیماران CCHF حتما از وسایل حفاظتی مانند دستکش ، ماسک ، عینک و گان استفاده نمایند .

واحد آموزش و ارتقاء سلامت شبکه بهداشت ودرمان بندر انزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 49667
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/04/27 09:01