توصیه های تغذیه ای جهت مقابله با کم آبی بدن در فصل گرما و پیشگیری از گرمازدگی
با گرم شدن هوا در فصل تابستان و افزایش دمای محیط، مقادیر زیادی املاح و ویتامین ها از بدن دفع شده و ممکن است فرد دچار گرمازدگی گردد.
علائم گرمازدگی: گیجی، حالت تهوع، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق و گرفتگی عضلانی و تپش قلب.
مایعات و مواد غذائی مفید
- دریافت حداقل 8 لیوان آب، در پیشگیری از گرمازدگی بسیار موثر است.
- نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک، درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما.
- آبمیوه های طبیعی، شربت به لیمو، خاکشیر، تخم شربتی و عرقیاتی مثل بیدمشک، کاسنی و شاه تره نیز بهترین نوشیدنی ها جهت جلوگیری از گرمازدگی هستند.
- میوه جات و سبزیجات آبدار مثل هندوانه، طالبی، کاهو، توت فرنگی، گوجه سبز، آلبالو، گیلاس، خیار، گوجه فرنگی، بدلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر، نقش مهمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران املاح از دست رفته در اثر تعریق را دارند .
- سوپ های ولرم و رقیق، انواع سالادهای خنک مثل سالاد شیرازی از خوراکی های مناسب فصل گرما هستند.
- خوردن روزانه یک وعده غذای سرد مثل نان و پنیر کم نمک و کمی گوجه و خیار می تواند رطوبت بدن را حفظ کند.
جایگزین ها و توصیه های غذائی مفید
- استفاده از ترکیب ماست کم چرب با چاشنی هایی نظیر آب لیمو/ غوره/ نارنج را بجای سس های سفید کنید.
- مصرف غذا در وعده های متعدد و حجم کم.
- استفاده از مرغ یا حبوبات در طبخ غذا به جای گوشت قرمز.
- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و پرادویه و فست فودها.
نکته پایانی
- کودکان، سالمندان و افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی و بیماریهای اعصاب و روان بیشتر مستعد گرمازدگی بوده، لازم است، هنگام خروج از منزل، یک بطری آب یا شربت های خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند.
" واحد بهبودتغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرانزلی "


نظر دهید