• 1402/04/03 - 10:02
  • تعداد بازدید خبر : 187
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

توصیه های تغذیه ای جهت مقابله با کم آبی بدن در فصل گرما و پیشگیری از گرمازدگی

با گرم شدن هوا در فصل تابستان و افزایش دمای محیط، مقادیر زیادی املاح و ویتامین ها از بدن دفع شده و ممکن است فرد دچار گرمازدگی گردد.

علائم گرمازدگی: گیجی، حالت تهوع، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق و گرفتگی عضلانی و تپش قلب.

مایعات و مواد غذائی مفید

  • دریافت حداقل 8 لیوان  آب، در پیشگیری از گرمازدگی بسیار موثر است.
  • نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک، درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما.
  • آبمیوه های طبیعی، شربت به لیمو، خاکشیر، تخم شربتی و عرقیاتی مثل بیدمشک، کاسنی و شاه تره نیز بهترین نوشیدنی ها جهت جلوگیری از گرمازدگی هستند.
  • میوه جات و سبزیجات آبدار مثل هندوانه، طالبی، کاهو، توت فرنگی، گوجه سبز، آلبالو، گیلاس، خیار، گوجه فرنگی، بدلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر، نقش مهمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران املاح از دست رفته در اثر تعریق را دارند .
  • سوپ های ولرم و رقیق، انواع سالادهای خنک مثل سالاد شیرازی از خوراکی های مناسب فصل گرما هستند.
  • خوردن روزانه یک وعده غذای سرد مثل نان و پنیر کم نمک و کمی گوجه و خیار می تواند رطوبت بدن را حفظ کند.

جایگزین ها و توصیه های غذائی مفید

  • استفاده از ترکیب ماست کم چرب با چاشنی هایی نظیر آب لیمو/ غوره/ نارنج را بجای سس های سفید کنید.
  • مصرف غذا در وعده های متعدد و حجم کم.
  • استفاده از مرغ یا حبوبات در طبخ غذا به جای گوشت قرمز.
  • پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و پرادویه و فست فودها.

نکته پایانی

  • کودکان، سالمندان و افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی، فشار خون بالا، دیابت، چاقی و بیماریهای اعصاب و روان بیشتر مستعد گرمازدگی بوده، لازم است، هنگام خروج از منزل، یک بطری آب یا شربت های خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند.

 

" واحد بهبودتغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرانزلی "

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 106432
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/04/03 10:02