• 1402/04/20 - 09:12
  • تعداد بازدید خبر : 207
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در بهبود اسهال

اسهال، اجابت مزاجی مکرر، شل و آبکی است. که به ¬دلایل مختلف از جمله، ابتلا به عفونتهای ویروسی یا باکتریال، فرآیند جذب دچار اختلال شده و مواد زائد قبل از اینکه بدن فرصتی برای جذب آب از روده ها داشته باشد به سرعت از آن عبور می کنند.

از آنجایی که این بیماری باعث دفع مقدار زیادی، آب زیادی از بدن میگردد می تواند بخش های مهمی از بدن را دچار کم آبی شدید کرده و تهدید مهمی برای سلامتی محسوب شود.

از این رو فرد مبتلا اسهال به درمان و رسیدگی ویژه نیاز دارد، در غیر این صورت عوارض جبران ناپذیری بر سلامت فرد ایجاد شده و در مواقع شدید حتی منجر به مرگ میگردد.

گزینه های غذایی مناسب:

  1. ماست پروبیوتیک کم چرب، دوغ و یا پنیر دلمه شده

  2. برنج، رشته فرنگی و سیب زمینی.

  3. سفیده ی تخم مرغ پخته شده.

  4. نان سفید و بدون فیبر ( مثل لواش یا تافتون ) و یا نان سوخاری در صورت مشاهده تهوع و استفراغ.

  5. میوه های کنسرو شده، پوست کنده و سبزیجات خوب پخته شده ( مثل کمپوت سیب ).

  6. مرغ یا بوقلمون بدون پوست، گوشت گاو بدون چربی و ماهی ( آب پز یا پخته، نه سرخ شده ).

  7. تهیه و نوشیدن محلول  ORS( برای جبران املاح از دست رفته ). 

گزینه های غذائی نامناسب:

  1. غذاهای چرب یا سرخ شده.

  2. سبزیجات خام.

  3. دانه های میوه، میوه با پوست و الیاف رشته ای آن.

  4. سبزیجات حاوی فیبر زیاد مانند بروکلی، ذرت، لوبیا خشک، کلم، نخود و گل کلم.

تذکر:

 در صورتی که عدم تحمل لاکتوز دارید جهت پیشگیری از تشدید اسهال، از مصرف شیر و لبنیات خودداری کنید.

واحد بهبود تغذیه ی جامعه  شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرانزلی

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 107221
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/04/20 09:12