• 1397/03/30 - 12:49
  • تعداد بازدید خبر : 31
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

مجمع سلامت شهرستان بندرانزلی تشکیل شد

به منظور اجتماعی سازی مقوله سلامت، به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اولین نشست مجمع سلامت شهرستان بندرانزلی با حضور فرماندار، امام جمعه، مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان، برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ به منظور اجتماعی سازی مقوله سلامت و در راستای ارتقای همه جانبه سلامت در استان گیلان، اولین نشست مجمع سلامت شهرستان بندر انزلی، پیش از ظهر امروز -چهارشنبه با حضور فرماندار، امام جمعه، مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

دکتر میر شمس مومنی زاده-فرماندار شهرستان بندرانزلی، ضمن قدردانی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ارتقای کمی و کیفی مراکز بهداشتی درمانی شهرستان انزلی در این نشست گفت: تامین امنیت، مهمترین انتظاری است که مردم یک جامعه از کارگزاران حکومتی خود دارند، و در این خصوص تمامی شهروندان باید از یک امنیت پایدار چه در عرصه عینی، عملی و روانی برخوردار باشند.

فرماندار انزلی تصریح کرد: دومین انتظار مهمی که مردم یک جامعه از حاکمان خود دارند، فراهم کردن امکانات آموزشی برای همه آنهاست، چه آموزش های سطح پایه، متوسطه یا عالی.

دکتر مومنی زاده خاطر نشان کرد: آرمان همه نظام های حکومتی در دنیا، دست یابی به یک توسعه پایدار است، اگر قرار باشد جامعه ما به یک توسعه پایدار دست پیدا کند، نیاز است تا به نحو شایسته به مقوله آموزش توجه شود و اگر انسان آموزش ببیند اما سالم نباشد، نمی تواند به درستی نقش خود را در جامعه ایفا نماید. وی ادامه داد: انسان ها یک جامعه باید از سلامت همه جانبه فردی برخوردار باشند تا بتوانند بستر مناسب برای توسعه آن جامعه را فراهم نمایند. 

دکتر مومنی زاده یاد آور شد: در بحث سلامت، پرداختن به پیشگیری بسیار مهم تر از درمان است، همه باید تلاش کنیم تا مردم بیمار نشوند یا حداقل کمتر بیمار شوند و برای این که به این مهم دست پیدا کنیم، باید همه دستگاه ها در حد توان و امکانات خود به مقوله سلامت فردی و اجتماعی مردم حساس باشند. وی تاکید کرد: اگر میزان آگاهی مردم در خصوص محیط زیست و آلودگی های زیست محیطی، هوای پاک، تغذیه سالم و... بالا برود، قطعا در ارتقای سلامت جامعه اثر گذار خواهد بود.

دکتر علی داودی- معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز ضمن تقدیر و تشکر از استقبال مسوولان شهرستان انزلی از برگزاری اولین نشست مجمع سلامت این شهرستان، گفت: دولت تدبیر و امید در سال 93 با اجرای کردن طرح تحول نظام سلامت، گامی بسیار مهم و اساسی در حوزه درمان برداشت و اجرایی شدن این طرح بسیاری از آلام اقشار مختلف مردم در حوزه های درمانی را مرتفع ساخت.

دکتر داودی خاطر نشان کرد: اجرای طرح تحول نظام سلامت و توجه به مقوله سلامت، هدیه مقام معظم رهبری به مردم کشور بود که در دولت تدبیر و امید به فعلیت درآمد، وی ادامه داد: همان گونه که طرح تحول سلامت توانسته بسیاری از مشکلات درمانی مردم جامعه را رفع کند، پرداختن به مقوله اجتماعی سلامت نیز بتواند، معضلات حوزه اجتماعی سلامت را مرتفع نماید.

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به این که بسیاری از مردم جامعه برای یافتن پاسخ سوالات مربوط به سلامت خود را از جاهایی غیر از دستگاه سلامت، همچون سایت ها و فضاهای مجازی اقدام می کنند، تصریح کرد: یافتن پاسخ سوالات سلامت محور در فضاهای مجازی و منابع غیر معتبر می تواند منجر به آسیب های مختلفی در سلامت افراد شود و راه اندازی مجمع سلامت شهرستان و به تبع آن راه اندازی کانون سلامت محله می تواند به عنوان مکانی امن و در دسترس برای دستیابی به بسیاری از این پرسش ها استفاده شود.

دکتر داودی یاد آور شد: همان طوری که خانه های بهداشت در روستاها بر جمعیت تحت پوشش خود اشراف دارند و در تمامی زمینه های بهداشتی و درمانی روستاییان نظارت می کنند، کانون های سلامت محلات نیز می توانند با مشارکت مردم و همه دستگاه های یک شهرستان در خصوص ارتقای سلامت همه جانبه آن شهرستان نقش ایفا کنند.

این مقام مسوول اظهار داشت: برخی ها این چنین وانمود می کنند که در استان گیلان سونامی سرطان داریم، این در حالی است، که حتی استان گیلان از نظر رتبه جزء 7 استانی که شیوع سرطان های مختلف در آن ها بالاست، قرار ندارد با توجه به اینکه سن امید به زندگی در استان گیلان از متوسط کشوری نیز بالاتر می باشد. 

دکتر داودی تاکید کرد: برای این که مردم اطلاعات مورد نیاز خود را از جاهای نامعتبر دریافت نکنند، ما باید اطلاعات درست و مورد نیاز آنان را در دسترس آن ها قرار دهیم که کانون سلامت محله می تواند در این مسیر راگشا باشد و یکی از اهداف دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای اجرایی کردن مقوله اجتماعی سلامت، افزایش سواد سلامت مردم می باشد. 

برای افزایش سواد سلامت جامعه، نیازمند پایگاه های سلامت هستیم تا از طریق مردم، اطلاعات مورد نیاز آن ها را به خودشان برسانیم و افتتاح کانون سلامت محلات می تواند گامی مثبت در این خصوص باشند. وی ادامه داد: برای هر چهار هزار نفر جمعیت شهری یک کانون سلامت محله در حال تشکیل است که در این کانون ها ده کارگروه مختلف از قبیل (کارگروه مادر و کودک، کارگروه سالمندان، کارگروه نوجونان و جوانان و...) فعالیت خواهند کرد و با ارایه برنامه های آموزشی و غربالگری به حفظ و ارتقای سلامت مردم کمک خواهند نمود.

در ادامه دکتر عابدین نجفی- مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان انزلی نیز ضمن خیر مقدم و تقدیر و تشکر از همه دستگاه های اجرایی که به دعوت دانشگاه علوم پزشکی گیلان لبیک گفتند و در این نشست حضور پیدا کردند، گفت: اجتماعی شدن مقوله سلامت، یعنی؛ مشارکت ساختارمند همه مردم در نظام سلامت جامعه و برای استقرار این مهم، نیازمند همراهی و مشارکت همه سازمان‌ها و دستگاه ها اجرایی و سمن ها با دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستیم .

وی با بیان این که فقط 25 درصد از عوامل تاثیر گذار بر مقوله سلامت به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی مربوط می شود و 75 درصد دیگر عوامل موثر بر مقوله سلامت در خارج از حیطه وزارت بهداشت است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تشکیل مجمع سلامت در شهرستان ها به دنبال مشارکت دادن و همراه کردن آن 75 درصدی هست که در سلامت مردم اثر گذارند.

گفتنی است: شهرستان بندر انزلی دارای 139000 نفر جمعیت در قالب 29135 خانوار  است که 118167 نفر آن جمعیت شهری و بقیه روستایی می باشند. این شهرستان علاو بر یک بیمارستان آموزشی درمانی، 8 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و 9 پایگاه بهداشتی درمانی دارد که به جمعیت شهری خدمات بهداشتی درمانی ارایه می کند.ع/د

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 37207
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/03/30 12:49