محققان راهی ساده و مؤثر برای کاهش کالری دریافتی شناسایی کردند
دانشمندان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا کشف کردند که وعدههای غذایی حاوی ادویه اندک (کمی تند) باعث میشوند افراد با سرعت کمتر و به میزان کمتر غذا بخورند.
محققان دریافتند که چگونه افزایش حس سوزش دهان، گرمای احساس شده ناشی از فلفل چیلی و مواد مشابه، بر میزان غذای مصرفی افراد در طول وعده غذایی تأثیر میگذارد. این یافتهها در شماره اکتبر مجله کیفیت و ترجیحات غذایی (Food Quality and Preference) منتشر شده است و بیان می کند وعدههای غذایی کمی تندتر، افراد را به خوردن غذای کمتر و مصرف کالری کمتر در کل روز ترغیب میکند.
بر اساس مطالعات قبلی وقتی افراد سرعت غذا خوردن خود را کم میکنند، به طور قابل توجهی کمتر غذا میخورند. محققان این مطالعه معتقد هستندکه تندتر کردن مزه غذا ممکن است سرعت غذا خوردن افراد را کاهش دهد. تحت شرایط آزمایشگاهی کنترلشده در آزمایشگاه بررسی کردیم که آیا اضافه کردن مقدار کمی ادویه، اما نه آنقدر زیاد که غذا غیرقابل خوردن شود، باعث میشود افراد کندتر غذا بخورند و بنابراین کمتر غذا بخورند".
محققان دریافتند افزایش اندک مزه تندی با استفاده از فلفل چیلی خشک، سرعت غذا خوردن را کاهش داده و میزان غذا و انرژی مصرفی در هر وعده غذایی را کاهش میدهد، بدون اینکه تأثیر منفی بر طعم و پذیرش غذا داشته باشد. توانایی کنترل وعدههای غذایی John Hays، استاد علوم غذایی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و نویسنده مسئول این مقاله، اظهار داشت: "این موضوع به فلفل چیلی اضافه شده به عنوان یک استراتژی بالقوه برای کاهش خطر مصرف بیش از حد انرژی اشاره دارد. گرچه کنترل وعده غذایی هدف صریح این مطالعه نبود، نتایج ما نشان میدهد که این روش ممکن است مؤثر باشد. دفعه بعد که خواستید کمی کمتر غذا بخورید، سعی کنید مقداری فلفل چیلی به آن اضافه کنید، زیرا ممکن است سرعت غذا خوردن شما را کاهش دهد و به شما کمک کند کمتر غذا بخورید. " در این مطالعه سه آزمایش مرتبط بر ۱۳۰ بزرگسال انجام شد که به آنها یکی از دو وعده غذایی ناهار - گوشت گاو با ادویه چیلی یا مرغ با ادویه ماسالا- در یکی از دو نوع غذا ملایم یا تند داده شد. میزان تندی با تغییر دقیق نسبت پاپریکای تند در مقایسه با شیرین اضافه شده به غذاها کنترل شد تا تندی تغییر کند و در عین حال طعم فلفل چیلی ثابت بماند. سپس محققان از شرکتکنندگان در حین خوردن وعدههای غذاییشان، ویدیوهایی با کیفیت بالا ضبط کردند تا رفتارهای غذایی آنها را زیر نظر داشته باشند.
تیم تحقیقاتی از روی این ویدیوها، میزان غذا و آب مصرفی، مدت زمان صرف غذا، سرعت غذا خوردن (گرم در دقیقه)، تعداد لقمهها و اندازه لقمهها را اندازهگیری کردند و به اشتها، میزان علاقه و تندی غذا قبل و بعد از غذا رتبه دادند. بر اساس اظهارات محققان تهیه دستور پخت برای مرغ با ادویه ماسالا زمان زیادی برد. آزمایشات زیادی لازم بود. یک دستور پخت درست می شد، سپس بررسی می شد چقدر میتوان تندی را افزایش داد، و غذا تست می شد. این کار تا زمانی ادامه می یافت که حتی با افزایش تندی، طعم غذا با آن هماهنگ بود." چرا وعدههای غذایی تند باعث کاهش مصرف غذا میشوند؟ این مطالعه نشان میدهد کاهش مصرف غذا ناشی از تغییرات در رفتارهای پردازش دهانی است. به طور خاص، شرکتکنندگان وعدههای غذایی تندتر را آهستهتر خوردند.
سرعت کمتر غذا خوردن اغلب به این معنی است که غذا مدت بیشتری در دهان میماند، که این امر میتواند به ارسال پیام سیری کمک کند و منجر به کمتر غذا خوردن شود. مطالعات دیگری که باعث کاهش سرعت غذا خوردن از طریق تغییر بافت غذا می شوند، اثرات مشابهی را نشان دادهاند. نکته مهم در این مطالعه این است که کاهش مصرف غذا بدون تأثیر منفی بر میزان علاقه شرکتکنندگان به غذا رخ داد. همچنین میزان مصرف آب بین غذاهای تند و ملایم تفاوت معنیداری نداشت، که این امر نشان میدهد اینکه افراد آب بیشتری مینوشند و سریعتر سیر میشوند، دلیل اصلی کمتر غذا خوردن افراد نیست.
به همین دلیل است که باید مطالعات تجربی در مورد رفتار انجام شود، زیرا آنچه که ممکن است به طور شهودی انتظار داشته باشید اغلب اینطور نیست. همچنین رتبهبندی اشتها قبل و بعد از وعدههای غذایی مشابه بود، که نشان میدهد شرکتکنندگان با وجود خوردن کمتر وعده غذایی تند، هنوز هم احساس سیری میکردند. مطالعات بعدی این تیم تحقیقاتی به بررسی و ارزیابی چگونگی تأثیر احساس سوزش دهان پس از مصرف غذاهای تند بر سایر رفتارهای غذایی، مانند خوردن میان وعده ها، متمرکز است


نظر دهید