• 1401/07/16 - 08:03
  • تعداد بازدید خبر : 135
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
17 مهر ماه مصادف با 9 اکتبر، تحت عنوان روز جهانی تخم مرغ نام گزاری شده است:

آنچه باید در مورد تخم مرغ دانست

تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، بلکه یک عنصرجدایی ناپذیر برای تولید بسیاری از غذاها است.

  • تخم مرغ نه تنها یک ماده غذائی خوشمزه و کامل، بلکه یک عنصر جدائی ناپذیر برای تهیه بسیاری از غذاها محسوب می گردد. این ماده غذائی دارای پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. ویژگی کیفیت پروتئین تخم مرغ سبب شده تا به عنوان استانداردی برای مقایسه سایر منابع پروتئینی ( گوشت، شیر و حبوبات ) منظور میگردد.
  • مصرف تخم مرغ در تاریخچه ایران باستان همچون سفره هفت سین، سفره عقد، شکستن آن به عنوان جلوگیری از چشم زخم، طالع بینی، درمان شکستگی ها رواج داشته است.
  • این ماده غذائی مفید نقش بسیار مهمی در ایجاد احساس سیری بخصوص در وعده صبحانه دارد.
    ویتامین های موجود در تخم مرغ شامل: ویتامین,D ,E  ,B12 A ,B2 و مواد معدنی آن عبارت از کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، سلنیم و آهن است . 

به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ میکنیم؟

مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری بدلیل ارزش غذائی بالای آن توصیه میشود. خوردن سفیده و زرده تخم مرغ در کودکان شیرخوار پس از 6 ماهگی بلامانع بوده، و بهتر است از یک قاشق چایخوری  آغاز ، بتدریج بر میزان آن افزوده گردد. در گروه سنی 1 تا 2 سال یک روز درمیان و بعد از پایان 2 سال هر روز یک عدد تخم مرغ کامل میتوان استفاده کرد.

چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟

مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی نباید حذف شود بلکه باید مقدار آن با نظر پزشک کاهش یابد، در بیماران مبتلا به دیابت،  فشارخون بالا و بیماری های قلبی – عروقی تا حدود 3 عدد در هفته پیشنهاد میگردد.

بزرگداشت روز جهانی تخم مرغ فرصتی برای فعالیتهای ویژه در جهت بهبود دانش عمومی مرتبط با مفاهیم مرتبط با این ماده غذائی ارزشمند، محسوب میگردد.

 

با تشکر- واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرانزلی

 

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 93847
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/07/16 08:03