از فواید جو دو سر مطلع شوید
جو دوسر یکی از غلاف مصرفی با ارزش غذایی بالا است که مصرف آن فواید بیشماری با سلامت انسان دارد.
جو دوسر(یولاف) با نام رسمی Avena sativa نوعی غلات از خانواده گیاهان Poaceae است.جو دوسر(یولاف) بیشتر به دلیل ارزش غذایی و فوایدی که بر سلامتی دارد ارزشمند است. نشان داده شده است که مصرف جو دوسر (یولاف) میتواند در کاهش بیماری های قلبی عروقی موثر باشد. همچنین جو دوسر (یولاف) به دلیل محتوای بالای آب و فیبر محلول، یک ماده غذایی مناسب برای کسانی است که سعی در کاهش وزن و کنترل سطح گرسنگی دارند. یولاف همچنین از منابع غنی فیبر،فسفر،تیامین(ویتامین b1) ، منیزیم و روی میباشد.
یولاف به انواع مختلفی براساس نحوه فرآوری آنها از جمله از نوع فوری و غیرفوری تقسیم بندی میشود . جو دوسر حاوی اجزای مختلفی است که برای اعمال فواید سلامتی پیشنهاد شده است. نوع اصلی فیبر محلول در جو دوسر، بتا گلوکان است که برای کمک به کند کردن هضم، افزایش سیری و سرکوب اشتها مورد تحقیق قرار گرفته است. بتا گلوکان می تواند با اسیدهای صفراوی غنی از کلسترول در روده متصل شود و آنها را از طریق دستگاه گوارش و در نهایت به خارج از بدن منتقل کند. جو دوسر همچنین حاوی مواد به نام ترکیبات فنولیک و فیتواستروژن است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند تا اثرات مخرب التهاب مزمن را که با بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت مرتبط است کاهش دهد.
فیبر بتا گلوکان آب را جذب میکند و ویسکوزیته غذای هضم شده را افزایش میدهد که حجم غذا را در روده افزایش میدهد . این کار هضم و سرعت جذب مواد غذایی را کاهش میدهد که به نوبه خود سیری را افزایش میدهد . اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تولید شده از باکتریها که فیبرهای بتا گلوکان را تخمیر میکنند نیز ممکن است سیری را از طریق واکنش زنجیرهای رویدادهایی که هورمونهای اشتها را تنظیم میکنند افزایش دهند .
اوتمیل یکی از صبحانه های مقوی رایج میباشد که از ترکیب یولاف پخته شده به همراه انواع میوه ها، دانه ها و آجیل ها درست شده است که مدت زمان آماده سازی این صبحانه مغذی میتواند بین 2-30 دقیقه(بسته به نوع یولاف استفاده شده(فوری یا غیر فوری) )متغیر باشد .
جودوسرپرک فوری نیاز به پخت ندارد وبه راحتی برای تهیه انواع صبحانه قابل استفاده استحتی در تهیه انواع سوپ از آن استفاده می شود
مصرف حجم کمی از اوتمیل حجم زیادی از معده را اشغال و منجر به حس سیری میگردد ودر رژیم های کاهش وزن استفاده میگردد وبدلیل انکه جاوی ویتامین های گروه ب می باشد در سلامت پوست ومو موثر می باشد .
در یک مطالعه که بر روی 5876 کودک 2-18 ساله با هدف مقایسه کیفیت رژیم غذایی و دریافت مواد مغذی کودکانی که از اوتمیل به عنوان صبحانه مصرف میکنند با کودکانی که صبحانه های دیگر مصرف می کنند انجام گرفت مشخص شد کودکانی که از اوتمیل به عنوان صبحانه استفاده میکنند نسبت به کودکانی که صبحانه مصرف نمیکنند یا از دیگر انواع صبحانه استفاده میکنند دارای کفایت تغذیه ای بهتر و همچنین دارای مواد مغذی کلیدی که میتواند در سلامت کودکان موثر باشد، میباشند .
References
- 1-Paudel D, Dhungana B, Caffe M, Krishnan P. A Review of Health-Beneficial Properties of Oats. Foods. 2021 Oct 26;10(11):2591. doi: 10.3390/foods10112591. PMID: 34828872; PMCID: PMC8625765.
- Oats | The Nutrition Source | Harvard T.H. Chan School of Public Health