• 1402/06/08 - 08:18
  • تعداد بازدید خبر : 197
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

آیا لبنیات باعث التهاب می شود؟

بر اساس علم تغذیه، لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر باعث التهاب نمی شوند و می توانند بخشی از رژیم های غذایی ضد التهابی باشند.

یکی از سوالات رایج مردم این است  که آیا غذاهای لبنی باعث التهاب می شوند؟ در واقع، خلافش درست است. بر اساس علم تغذیه، لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر باعث التهاب نمی شوند و می توانند بخشی از رژیم های غذایی ضد التهابی باشند.

چرا التهاب اهمیت دارد؟ التهاب مزمن خفیف ناشی از یک سیستم ایمنی نامتعادل مداوم است که به ایجاد اختلالات متابولیک مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک می کند.

مردم اغلب نمی دانند که التهاب چقدر پیچیده است. التهاب حاد همان چیزی است که اکثر ما وقتی اصطلاح "التهاب" به میان می آید به آن فکر می کنیم.  قرمزی و دردی است که گاهی در پاسخ به بیماری یا آسیب احساس می کنیم. به عنوان مثال، اگر هنگام تهیه غذا انگشت خود را ببرید سیستم التهابی شما شروع به کار می کند و پاسخ ایمنی لازم برای بهبودی را دریافت می کنید. بدون التهاب حاد، بدن ما به درستی عمل نمی کند.

التهاب مزمن:

التهاب مزمن  خفیف ناشی از یک سیستم ایمنی ناهمگام با مقادیر بالاتر مولکول های سیگنال دهنده پیش التهابی (مانند پروتئین واکنشی C، TNF-α و IL-6) و سطوح پایین تر مولکول های سیگنال دهنده ضد التهابی است. (به عنوان مثال، آدیپونکتین). این عدم تعادل مداوم به ایجاد اختلالات متابولیک مختلف مانند بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک می کند. درمان التهاب مزمن برای کمک به کاهش خطر بیماری مزمن از اهمیت بالایی برخوردار است. اعتقاد بر این است که یکی از دلایل اصلی التهاب با  خفیف نشت روده است.

لبنیات و اجزای آن:

در اینجا لیستی از مواد مغذی موجود در شیر طعم دار و بدون طعم وجود دارد:

کلسیم: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی کمک می کند.

پروتئین: به ساخت و ترمیم بافت  و نیز به حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

ویتامین D: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی  و نیز به حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

ویتامین A: به سلامت پوست و چشم ، رشد  و حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

پانتوتنیک اسید: به بدن کمک می کند تا از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها برای سوخت استفاده کند.

ویتامین B12: به حفظ سلامت سیستم ایمنی، خون و عملکرد سیستم عصبی کمک می کند.از متابولیسم طبیعی انرژی پشتیبانی می کند. برای رشد مغز در دوران بارداری و نوزادی ضروری است و با عملکرد شناختی در دوران کودکی مرتبط است.

ریبوفلاوین یا B2: به بدن کمک می کند تا از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین برای سوخت استفاده کند.

فسفر: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی کمک می کند و از رشد بافت ها حمایت می کند.

ید: برای رشد مناسب استخوان و مغز در دوران بارداری و نوزادی لازم است  و با عملکرد شناختی در دوران کودکی مرتبط است.

سلنیوم: به حفظ سیستم ایمنی سالم ، تنظیم متابولیسم و به محافظت از سلول های سالم در برابر آسیب کمک می کند.

روی: به حفظ سیستم ایمنی سالم  ، به رشد و تکامل طبیعی و به حفظ سلامت پوست کمک می کند.

پتاسیم: به حفظ فشار خون سالم کمک می کند و از سلامت قلب حمایت می کند. به تنظیم تعادل مایعات بدن و به حفظ عملکرد طبیعی عضلات کمک می کند.

نیاسین: در متابولیسم انرژی در بدن استفاده می شود.

به نظر می رسد غذاهای لبنی مانند شیر، پنیر و ماست در سطوح مختلف چربی در هنگام التهاب خنثی تا مفید باشند. علاوه بر این، هم محصولات لبنی کم‌چرب و هم لبنیات پرچرب، و همچنین غذاهای لبنی تخمیر شده، فعالیت ضد التهابی نشان دادند. غذاهای لبنی مواد مغذی ضروری متعددی را فراهم می کنند، اما ممکن است ماتریس منحصر به فرد هر غذای لبنی – و فعل و انفعالات موجود در آن – باشد که به توضیح اینکه چرا غذاهای لبنی، در سطوح مختلف چربی، با پیامدهای سلامتی مثبت مرتبط هستند، کمک می کند.

شواهدی مبنی بر اینکه لبنیات باعث التهاب نمی شود:

یک مطالعه منتشر شده در Nutritional Epidemiology که غذاها را بر اساس پتانسیل التهابی آنها رتبه بندی کرد، نشان داد که غذاهای لبنی، میوه ها و سبزیجات - به ویژه سبزی های تیره و برگ دار و سبزیجات نارنجی تیره – اثرات  ضد التهابی دارند. جای تعجب نیست که این غذاها در دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها که الگوهای غذایی سالم را توصیه می کنند، فراوان هستندکه شامل الگوی تغذیه سالم به سبک ایالات متحده، الگوی تغذیه سالم به سبک مدیترانه ای و الگوی تغذیه سالم گیاهخواری است که همگی می توانند بر اساس ترجیحات فرهنگی و شخصی تطبیق داده شوند.

هنگامی که صحبت از لبنیات به طور خاص به میان می آید، یک بررسی سیستماتیک در مجله کالج تغذیه آمریکا، که توسط شورای ملی لبنیات تامین شده است، 27 کارآزمایی تصادفی کنترل شده  را ارزیابی کرد و دریافت که غذاهای لبنی (یعنی شیر، پنیر و ماست) و پروتئین های لبنی (به عنوان مثال، آب پنیر، کازئین) اثرات خنثی تا مفید بر التهاب دارند.

بیایید به یافته های کلیدی این بررسی سیستماتیک نگاه کنیم:

غذاهای لبنی تاثیری خنثی تا مفید بر التهاب دارند. از 19 مطالعه ای که محصولات لبنی را ارزیابی کردند، 10 مطالعه هیچ تاثیری بر التهاب نداشتند در حالی که 8 مطالعه ، کاهش حداقل یک نشانگر زیستی التهاب را گزارش کردند.

پروتئین های لبنی تاثیری خنثی(بدون تاثیر ) بر التهاب دارند. از هشت مطالعه ای که مصرف پروتئین لبنیات را بر التهاب بررسی کردند، هر هشت مورد هیچ تاثیری از مداخله را گزارش نکردند، به این معنی که هیچ تاثیری از پروتئین های لبنی بر بیومارکرهای التهابی وجود نداشت.

این سومین مرور سیستماتیک است که در سه سال گذشته منتشر شده است که نشان می‌دهد غذاهای لبنی اثری خنثی تا مفید بر التهاب دارند. این چیزی است که دو نفر دیگر پیدا کردند:

بررسی سیستماتیک بیش از 50 کارآزمایی بالینی منتشر شده در سال 2017 نشان داد که غذاهای لبنی با فعالیت ضد التهابی در شرکت کنندگان در مطالعه مبتلا به اختلالات متابولیک مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 مرتبط است. علاوه بر این، هم محصولات لبنی کم‌چرب و هم لبنیات پرچرب، و همچنین غذاهای لبنی تخمیر شده (مانند ماست و پنیر)، فعالیت ضد التهابی نشان دادند.

دومین مرور سیستماتیک کارآزمایی‌های بالینی تصادفی‌شده که در سال 2019 منتشر شد، نتایج مشابهی را گزارش کرد. مصرف شیر یا فرآورده های لبنی با التهاب در افراد سالم یا افراد دارای ناهنجاری های متابولیک ارتباطی نداشت. نویسندگان این بررسی در مورد غذاهای لبنی اظهار داشتند که "اکثر مطالعات اثر ضد التهابی قابل توجهی را هم در افراد سالم و هم در افراد دارای متابولیسم غیرطبیعی ثبت کرده اند."

چگونه التهاب را مدیریت کنیم:

راه های ساده ای برای مبارزه با التهاب مزمن وجود دارد. انتخاب‌های سبک زندگی مانند سیگار نکشیدن، مدیریت استرس، ورزش منظم، خواب خوب شبانه، حفظ وزن سالم و تغذیه خوب می‌تواند کمک کند.

اثرات مفید لبنیات بر التهاب

غذاهای مطبوع بخشی از انتخاب های سبک زندگی "خوب خوردن" هستند که می توانند به مدیریت التهاب کمک کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، به نظر می رسد غذاهای لبنی، به ویژه لبنیات تخمیر شده، اثر ضد التهابی دارند. فرآیند تخمیر طبیعی ماتریکس فیزیکی شیر را برای ایجاد پنیر یا ماست تغییر می دهد. همچنین بر ماتریکس تغذیه تأثیر می گذارد و مواد زیست فعال اضافی مانند پپتیدها و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کند. این تغییرات تغذیه ای و فیزیکی ماتریکس لبنیات در غذاهای تخمیر شده بر هضم، جذب و متابولیسم تأثیر می گذارد که احتمالاً در التهاب نقش دارد.

مدیریت التهاب مزمن برای کمک به کاهش خطر بیماری مزمن از اهمیت بالایی برخوردار است. این باید یکی از دلایل زیادی برای افزایش میزان لبنیات، میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی شما باشد.

ترجمه : سمانه منصوری - مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشت آبادان

منبع این مطلب را در اینجا بخوانید

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 110628
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/06/08 08:18