• 1397/12/25 - 14:19
  • تعداد بازدید خبر : 40
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تغذیه سالم در تعطیلات نوروزی چیست؟

تغذیه سالم ، یکی از مهمترین ارکان زندگی است. فصل و وقت خاصی نمی شناسد ولی در بعضی از فصل ها یا دوره ها ، باید بیشتر به تغذیه سالم ، توجه کرد.

 

در آستانه ی ورود به سال جدید و عید نوروز هستیم. . با شروع سال نو و آغاز تعطیلات نوروز، ممکن است تغییرات گسترده و مهمی در تغذیه ی ما پیش آید که این تغییرات می توانند بر سلامتی مان اثر گذار باشند. در تعطیلات سال نو، مصرف انواع شیرینی، شکلات، گز، سوهان، پشمک، آجیل و خشکبار  افزایش پیدا می کند. توجه داشته باشید که افراط در مصرف قند و شکر و تمام مواد غذایی تهیه شده از آنها و نیز زیاده روی در مصرف مواد نشاسته ای، می تواند علاوه بر چاقی موجب افزایش تری گلیسیرید خون نیز شود. 

همچنین مغزها یا آجیل ها نیز از مواد خوش مزه ای هستند که طرفداران زیادی در بین مردم کشورمان دارند. مغزها حاوی ارزش تغذیه ای بالایی هستند و مصرف متعادل آنها برای سلامت مفید است.

 به هنگام استفاده از انواع مغزها باید توجه کرد، مصرف آجیل پر نمک و شور مفید نیست و به سلامت اانسان آسیب می زند.

در ایام نوروز برنامه ی غذایی روزانه ی افراد، معمولاً تغییر می کند و ممکن است افراد به خصوص کودکان و نوجوانان، صبح ها به علت دیر برخاستن از خواب و رفتن به میهمانی صبحانه میل نکنند و همین نخوردن صبحانه موجب تمایل بیشتر به مصرف تنقلات میگردد.

تغییر دیگری که در تعطیلات سال نو به طور معمول در تغذیه ی افراد رخ می دهد این است که به علت دید و بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب به طور چشمگیری کاهش می یابد. آب یکی از مهم ترین و مفیدترین موادی است که از بروز یبوست پیشگیری می کند و با کاهش مصرف آن، این عارضه به خصوص در کسانی که مستعد ابتلا به آن هستند، می تواند موجب ایجاد ناراحتی شود. آب جهت انجام واکنش های داخلی بدن ضروری است و برای سلامتی و شادابی پوست نیز مفید است؛ پس مصرف این ماده ی حیات بخش را فراموش نکنید.

همچنین میهمانی های نوروزی موجب صرف دیروقت شام میگردد، که پیامد آن بصورت افزایش وزن و اختلال در سلامتی افراد مشهود است.

در ایام نوروز به علت تغییر در برنامه روزانه، مصرف سبزی و سالاد کاهش می یابد. عدم مصرف سبزی و سالاد موجب بروز یبوست می شود. به علاوه چون انواع سبزی ها، حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای سلامتی انسان هستند، لذا عدم مصرف یا کمبود مصرف آنها در برنامه غذایی روزانه باعث می شود که ویتامین های لازم به بدن انسان نرسد و شخص دچار کمبودهای ویتامینی و املاح شود که اختلالات فراوانی در پی خواهد داشت.

 میوه ها نیز مانند انواع سبزی ها، از مواد غذایی بسیار مفید و خوشمزه ای هستند که با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین و نیز مقادیر مناسبی املاح و همچنین آب، می توانند به حفظ سلامت انسان کمک کنند.  البته انواع سبزی ها نیز از نظر فیبر غذایی غنی هستند. فیبر موجود در سبزی ها و میوه ها از ابتلا به سرطان  پیشگیری می کند.

در سفرهای نوروزی به طور معمول برنامه غذایی انسان دستخوش تغییرات زیادی می شود. صرف غذا در رستوران موجب می شود که شخص کنترلی بر چگونگی آماده کردن و تهیه ی غذای خود نداشته باشد. برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها بهتر است از مصرف سبزی و سالاد و میوه های با پوست در رستوران یا مراکز تغذیه ای همگانی و نیز در مکان هایی که به بهداشتی بودن آنها اطمینان ندارید، خودداری کنید.

کمبود تحرک، به خصوص چنانچه با پرخوری یا بدخوری همراه باشد، می تواند اختلالات زیادی در انسان ایجاد کند. این اختلالات برای سالمندان، افراد با چربی و فشار خون بالا، اشخاصی که مبتلا به عوارض قلبی – عروقی  هستند و افراد چاق زیان آورتر و خطرناک تر است.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 45591
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/12/25 14:19