• 1397/04/21 - 08:07
  • تعداد بازدید خبر : 41
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
بیشتر بدانیم:

توصیه به انجام ماموگرافی در سنین مختلف چگونه است؟

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است که به ندرت در مردان هم دیده می شود و از هر ۹ زن در دوران زندگی، یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.

بیشتر بدانیم: توصیه به انجام ماموگرافی در سنین مختلف چگونه است؟

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است که به ندرت در مردان هم دیده می شود و از هر ۹ زن در دوران زندگی، یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.

این نوع سرطان بیشتر در سنین بالای ۴۰ سال، دیده می شود، سطح اول نظام ارایه خدمت،نخستین نقطه تماس نظام سلامت با مخاطبان برنامه است؛ عواملی مانند اصلاح شیوه زندگی، کاهش مصرف کالری، افزایش فعالیت بدنی، کاهش وزن، بهبود الگوی تغذیه ای، کاهش مصرف الکل، افزایش مصرف میوه و سبزی و مکمل هایی نظیر ویتامین ها، می تواند از بروز سهم بالایی از سرطان ها پیشگیری کند.

همچنین پیشگیری سطح دوم در کنترل سرطان پستان بسیار موثر است  در این سطح پیشگیری شامل اقدامات کنترلی نظیر مراقبت های جدی تر، به ویژه برای افراد در معرض خطر بالا، معاینه و پیگیری های منظم دوره ای برای تشخیص زودرس است؛ در همین سطح بایستی ارزیابی خطر انجام شده و بانوان در گروه پرخطر شناسایی شوند.

غربالگری سرطان پستان با معاینه بالینی و ماموگرافی، ضمن تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی و کمک کیفیت زندگی بانوان، هزینه های درمانی را کاهش داده و امید به زندگی را به ارمغان می آورد.

با انجام ماموگرافی در سنین ۲۵ تا ۵۰ سالگی، هر دو سال یک بار، پس از ۵۰ سالگی نیز لازم است هر سال یک بار ماموگرافی انجام گیرد و بعد از ۷۰ سالگی در صورتی که ماموگرافی قبلی طبیعی باشد، معاینه سالانه و ماموگرافی هر سه سال یک بار انجام شود.

در بانوان ۲۰ تا ۴۰ سال، لازم است هر دو سال یک بار و در بانوان بالای ۴۰ سال نیز هر سال، معاینه پستان از سوی پزشک انجام شود.

آموزش بهداشت، در برگیرنده موقعیت ها و فرصت های برنامه ریزی شده یاد گیری برای اعتلای سواد بهداشتی و ارتقای سلامت آحاد جامعه است و در تمامی سطوح سه گانه پیشگیری از سرطان پستان نقش مهمی دارد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 37746
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/04/21 08:07