فلزهای سنگین در نمک دریا موجب سرطان می شود
فلزهای سنگین موجود در نمک دریا موجب بروز سرطان می شود .
به گزارش روابط عمومی شبکه نقل از واحد تغذیه شبکه بهداشت شهرستان ،این روزها در بسیاری از عطاری ها نمک هایی در کیسه های کرباسی با عنوان نمک دریا عرضه می شود،نمک دریا، نمکی تصفیه نشده دارای ناخالصیهای گوناگون از جمله فلزات سنگین (سرب و آرسنیک) است که سرطانزا هستند، همچنین در نمک دریا بر خلاف نمک یددار، عنصر حیاتی ید اضافه نشده است.
یکی از نکاتی که برای تبلیغ مصرف نمک دریا مطرح می شود کاهش میزان فشار خون است، مصرف زیاد هرگونه نمکی چه نمک دریا چه نمک معدنی تصفیه نشده و چه نمک یددار تصفیه شده موجب افزایش فشار خون و به تبع آن بروز بیماریهای قلبی –عروقی می شود و مصرف نمک دریا نیز به هیچ وجه موجب کاهش فشار خون بالای افراد نمیشود بلکه میتواند فشار خون را بالا برده وموجب افزایش بروز بیماریهای قلبی و عروقی شود.
در حال حاضر حداقل 2 گونه نمک خوراکی تصفیه شده و نمک خوراکی دریا در کشور عرضه میشود، نمک خوراکی تصفیه شده طی فرایندخالص سازی کاملاً تصفیه شده و تقریباً میتوان گفت فاقد هرگونه ناخالصی است و درجه خلوص آن حداقل99.2 درصد است که البته به آن عنصر ید برای پیشگیری از نارسایی عملکرد غده تیرویید افزوده می شود اما نمک دریا دارای درجه خلوص 37 تا 84 درصداست و ناخالصیهای زیادی دارد اما ید ندارد.
در فرآیند تصفیه نمک، مواد زاید مثل گچ، آهک و فلزات سنگین شامل سرب، آرسنیک که برای سلامتی مضر هستند و عامل سرطانزا شناخته شده اند جدا می شوند ولی در نمک دریا این مواد مضر همچنان وجود دارد. از طرفی وقتی این املاح زیاد دریافت شوند روی جذب سایر ریز مغذیها مانند آهن اثر می کنند و باعث کاهش جذب آن می شوند .
آنچه در برنامه کشوری "کاهش اختلالات ناشی از کمبود ید IDD "باید مورد توجه قرار گیرد دریافت کافی ید از غذای روزانه است و نه فقط در ایران که در بسیاری از کشورهای پیشرفته سالهاست که مصرف نمک یددار تصفیه شده آسان ترین، مهمترین و کم هزینه ترین راهکار شناخته می شود.
نظر دهید