مصرف بیشتر چربی های گیاهی خطر مرگ منتسب به CVD را کاهش می دهد
نتایج یک مطالعه کوهورت نشان می دهد مصرف بیشتر چربی های گیاهی ممکن است خطر مرگ و میر کلی و مرتبط با CVD را در مقایسه با چربی های حیوانی کاهش دهد.
در مطالعه کوهورت آیندهنگر، محققان با استفاده از دادههای رژیم غذایی و سلامت NIH-AARP در سالهای 1995 تا 2019 بر روی 407531 نفر (میانگین سنی، 61 سال؛ 56.9 درصد مردان) ارتباط بین خطر چند نوع مرگ و میر و مصرف چربی گیاهی و حیوانی را ارزیابی کردند. . در مجموع 185111 مورد مرگ در طول دوره پیگیری رخ داده است که شامل 58526 مرگ CVD می شود. به طور کلی، مصرف بیشتر چربی گیاهی خطر مرگ و میر کلی و مرگ و میر CVD را کاهش داد.علاوه بر این، آنها به طور قابل توجهی کاهش خطر مرگ و میر کلی را در میان افرادی گزارش کردند که چربی گیاهی زیادی از روغن های گیاهی (HR = 0.88) و غلات (HR = 0.92) دریافت کردند.در همین حال، مصرف بیشتر چربی کل حیوانی (HR = 1.16)، چربی لبنیات (HR = 1.09) یا چربی تخم مرغ (HR = 1.13) خطر مرگ و میر کلی را افزایش داد. افزایش خطر مرگ و میر CVD با مصرف بیشتر چربی تخم مرغ (HR = 1.16)، کل چربی حیوانی (HR = 1.14) یا چربی لبنیات (HR = 1.07) مرتبط بود.مصرف بیشتر چربی تخم مرغ نیز با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از سکته مغزی همراه بود (HR = 1.22). مصرف بیشتر چربی از گوشت قرمز در ابتدا با افزایش خطرات کلی، CVD و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی مرتبط بود، اما این ارتباط پس از تنظیم مصرف گوشت قرمز توسط محققان کاهش یافت.ژائو و همکارانش دریافتند که جایگزینی 5 درصد انرژی از چربی حیوانی با 5 درصد انرژی از چربی گیاهی - به ویژه چربی روغن های گیاهی یا غلات - با 4 تا 24 درصد کاهش خطر مرگ و میر کلی و 5 تا 30 درصد کاهش خطر مرگ و میر CVD مرتبط است. مطالعهای در JAMA Internal Medicine نشان داد که مزایای روغنهای گیاهی ممکن است تا حدی به کاهش لیپوژنز، افزایش اکسیداسیون بتا، کاهش جذب کلسترول رودهای و افزایش عملکرد اندوتلیال نسبت داده شود.در مقایسه، رژیم غذایی با مصرف بیشتر چربی حیوانی خطر مرگ و میر کلی و CVD را افزایش می دهد. ژائو و همکارانش به این نتیجه رسیدند که با این حال، یافتهها «بینشهای دقیقی را در رابطه با دستورالعملهای غذایی ارائه میدهند که میتواند برای بهبود سلامت انسان و نتایج مرتبط مفید باشد».
متن کامل این مقاله را اینجا بخوانید