• 1397/03/23 - 09:02
  • تعداد بازدید خبر : 49
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چه کنیم تا خشمگین نشویم؟

تا زمانی که روابط شخصی و حرفه‌ای‌مان و سلامت جسمی و روحی‌مان، قربانی اثرات مخرب خشم نشده است، باید مدیریت خشم را یاد بگیریم .

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت شهرستان ، طی مصاحبه با کارشناس سلامت روان این شبکه  خشم را یک هیجان طبیعی که همه افراد کم و بیش آن را تجربه می کنند تعریف کرد و گفت: ابراز خشم،  فرد را در برابر دفاع و احقاق حق کمک می کند، ولی در صورت بروز خشم به شیوه ای نادرست، روابط فرد را با دیگران خراب کرده، و روان فرد را بیمار می کند .

" عباس مومن پور" خشم و پرخاشگری را متفاوت از یکدیگر دانست، و پرخاشگری را نوعی رفتار تدافعی عنوان کرد که بدلیل کنترل نشدن خشم ، بروز می کند

 وی پرخاشگری را در دو حالت کلامی و غیر کلامی  عنوان کرد و افزود: در حالت کلامی با توهین و بلند کردن صدا همراه است، در حالی که در غیر کلامی با کتک کاری، شکستن وسایل و هل دادن این امر پدیدار می شود.

وی، چرخه خشم را، یک رویداد یا اتفاق برانگیزاننده با نگرش منفی برشمرد و ادامه داد: این بر انگیختگی می تواند، بدلیل یک اتفاق بیرونی یا یادآوری خاطرات غم انگیز باشد، و ارزیابی منفی و برداشت نادرست از آن رویداد،  باعث بروز علائم و نشانه هایی از خشم می کند، و در صورت عدم کنترل، به پرخاشگری منتهی می شود .

"مومن پور" مدیریت خشم را با توجه به دو عامل برانگیختگی بدنی و افکار منفی حایز اهمیت دانست و گفت: اگر بتوانید از میزان برانگیختگی بدنتان کم کنید، وارد مرحله خشم نخواهید شد.

 او برای کم کردن میزان برانگیختگی، انجام تنفس شکمی را توصیه کرد و گفت: این امر به آرام شدن فرد کمک می کند، بدین صورت که یک دست را روی شکم و دست دیگر را روی سینه گذاشته، و به گونه ای نفس بکشید که فقط شکم بالا و پایین برود، که ابتدا با 3 شماره نفس را از بینی بگیرد، 2 شماره مکث کنید و با 5 شماره به آرامی از راه دهان نفس را خارج کنید.

این کارشناس سلامت روان، از دیگر راه های کم کردن برانگیختگی را، منحرف کردن توجه، ترک محیط، نوشیدن آب و صحبت کردن با یک دوست نام برد و ادامه داد: جزء دیگر چرخه خشم، افکار منفی است که بایستی آن را  شناسایی و با افکار مثبت جایگزین کرد واینکه وقتی آدم‌ها از عصبانیت منفجر می‌شوند درد کمر در آنها تشدید می‌شود. عقیده بر این است که خشم مسیرهای عصبی‌ای را فعال می‌کند که تنش‌های ذهنی را به عضلات اطراف ستون فقرات انتقال می‌دهد. از طرف دیگر عصبانیت شدید تولید اندروفین‌ها را سرکوب می‌کند؛ (موادی که باعث کاهش درد می‌شوند).

اگر  قادر باشید به اعصابتان مسلط شوید هم سلامتی خودتان را  را تضمین کرده اید و هم ممکن است  زندگی‌تان را نجات دادهاید

در پایان وی متذکر شد ،خندیدن در زمانی که تحت استرس هستید می‌تواند ضربان و فشار وارد بر قلب را کاهش دهد. خوشبختانه لازم نیست مثل یک دیوانه مدام بخندید؛ حتی یک لبخند نصفه نیمه هم می‌تواند استرس شما را کاهش دهد.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان انزلی
  • کد خبر : 37051
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/03/23 09:02